Zabava

Kraljica premierju dovolila, da telovadi znotraj palače

N.S.
30. 5. 2020, 20.32
Posodobljeno: 30. 5. 2020, 20.36
Deli članek:

Britanska kraljica Elizabeta II. je te dni v središču pozornosti, ker je dovolila premierju Borisu Johnsonu, da se rekreira na posestvu Buckinghamske palače, poročajo britanski mediji.

Profimedia
Kraljica je z odločitvijo, da Johnsonu dovoli telovaditi na posestvu palače, razburila številne.

Najstarejša monarhinja na svetu, britanska kraljica Elizabeta II., je dvignila kar nekaj prahu, ko je na dan prišla novica, da je Borisu Johnsonu odprla vrata svojega domovanja.

Znano je, da mora britanski predsednik vlade redno telovaditi, ker še vedno okreva po covidu-19. Buckinghamska palača ima na svojem posestvu velik vrt in teniško igrišče, tenis pa Johnson naravnost obožuje. Govori se celo, da ker to počne za ograjo kraljeve palače, imajo manj skrbi tudi njegovi varnostniki. Britanski mediji so celo objavili fotografijo 55-letnega premierja, oblečenega v rdečo majico s kratkimi rokavi, modre kratke hlače in športne copate, pred rezidenco na Downing Streetu ob vrnitvi s telovadbe. Johnsona so videli teči tudi v parku palače Lambeth, ki je uradna rezidenca canterburyjskega nadškofa. »Buckinghamska palača je zaradi pandemije novega koronavirusa trenutno zaprta za obiskovalce. Štiriindevetdesetletna kraljica in njen soprog, 98-letni princ Philip, sta marca odšla iz Londona v Windsorski grad. Iz palače so takrat sporočili, da gre za previdnostni ukrep. Kraljica pa je očitno dovolila svojemu premierju, da ta čas izkoristi za telovadbo na posestvu,« so medijem sporočili viri iz Buckinghamske palače. 

Reuters
Ugiba se, koliko je Boris plačal dvoru za uporabo teniškega igrišča.

Drama v Los Angelesu

Medtem ko se Britanci ukvarjajo s kraljico in premierjem, pa se s čisto drugačnimi težavami ukvarjata princ Harry in Meghan Markle, ki niti v svoji močno varovani vili ne najdeta miru, ki si ga tako močno želita, saj sta pred dnevi obnemela, ko sta nad svojim domovanjem opazila dron. Ta naj bi krožil na višini zgolj pet metrov nad tlemi, ob tem pa snemal zasebne trenutke mlade družinice, kar naj bi se v zadnjih tednih zgodilo že večkrat. Incidente sta tako prijavila tudi tamkajšnji policiji, ki je ameriškim medijem potrdila, da je kraljevi par podal več prijav. Policiji sicer za zdaj še ni uspelo ugotoviti, kdo upravlja dron, skoraj zagotovo pa gre za paparace, ki hlepijo po ekskluzivnih objavah družine, ki je z odhodom z britanskega kraljevega dvora dosegla nasprotni učinek, kot si je želela: zanimanje zanje je večje kot kadarkoli prej.