PARODIJA

FOTO: Jasna kot teta Pehta, Ibro kot junak Kekec

N.S.
29. 5. 2020, 21.29
Deli članek:

Ja, sliši se neverjetno – Jasno Kuljaj videti v vlogi tete Pehte, Ibra, torej Ranka Babića, pa v vlogi vriskajočega slovenskega junaka gora?!? Kaj takega pa še ne. A ustvarjalci oddaje Pri Črnem Petru bodo ta vikend navdušili s svojo priredbo zgodbe o Kekcu.

Planet TV
Jože Potrebuješ in Jasna Kuljaj

Po seriji prirejenih pravljic, Rdeči kapici, Sneguljčici in Treh prašičkih, se je ekipa oddaje Pri Črnem Petru tokrat odpravila v Kranjsko Goro, v Kekčevo deželo. Čisto po svoje so predelali in posneli kultnega Kekca. Po seriji pravljic bratov Grimm je bila odločitev, da ekipa zabavnoglasbene oddaje Pri Črnem Petru posname še nekaj slovenskega, malce drzna, ampak zelo logična.

Da, tudi Slovenci imamo svoje junake in ponosni moramo biti nanje! In tako so se lotili in naredili čisto svojo verzijo Kekca. Z velikim zanosom so se avtor oddaje Jože Potrebuješ, producent Tomaž Lehpamer z ekipo in igralci podali v Kranjsko Goro. V Kekčevi deželi je ekipa preživela dva čudovita dneva ter posnela dobro uro in pol trajajočo televizijsko poslastico, ki jo boste lahko gledali v soboto, 30. maja, ob 20. uri na Planetu.

Planet
Ekipa oddaje Pri Črnem Petru je prepričana, da bo »Kekčeva« oddaja kultna.

Le kako se bodo znašli v vlogah: Jasna Kuljaj kot Pehta, Ibro – Ranko Babić – kot Kekec, Boštjan Meglič - Peška kot Bedanc, natakarica Alja Prgin kot Mojca, Regon – Sašo Đukić – kot Rožle in Gasilec Sašo kot Brincelj? Ja malce jih je bilo strah izziva, ampak ko je enkrat padla prva klapa snemanja, so vsi prisotni zadihali s polnimi pljuči zadovoljstva, saj so se igralci kar zlili z dodeljenimi vlogami. Vsi so namreč oboževalci Kekca že od mladih nog. In kultnih likov, ki pa so jih odigrali malce po svoje seveda. Kdor ljubi slovenske gore in slovensko izročilo, bo ob ogledu jutrišnje oddaje nedvomno užival. Glasba je odmevala med gorami in spet so se zaslišali znani glasovi, ki jih je glasen smeh snemalne ekipe pogosto preglasil, saj so se člani ekipe težko zadrževali ob pogledih in v situacijah, ko so se zagledali v znamenitih kostumih, ko Pehta Jasna zapoje ali pa Kekec Ibro zavriska … pa ko si Bedanec in Pehta prvič padeta v objem. Vsega vam seveda ne bomo izdali. S Kekcem ustvarjalci oddaje tudi zaključujejo »koronski paket« oddaj, ko se je bilo treba iz varnega zavetja studia preseliti v naravo. Izkazalo se je, da je sila rodila odlično novo zamisel in popolnoma nov format oddaje, ki bo morda za vedno še dodatno popestril to oddajo. To pa nikakor ne pomeni, da se za to sezono oddaja poslavlja. Na Planetu vas bo v dobro voljo spravljala do konca junija.

Planet
Jasna Kuljaj kot novodobna in emancipirana teta Pehta

Sodobna in emancipirana pehta

Voditeljica in soscenaristka Jasna Kuljaj je o vlogi tete Pehte povedala: »Uživala sem v vlogi Pehte, kot otrok sem znala vse Kekce na pamet. Vendar nisem želela narediti imitacije, ampak sem za našo oddajo Pehto malce predrugačila. Kako, bodo gledalci videli v oddaji. Ne smem vam izdati konca, lahko vam le zaupam, da je naša Pehta sodobna in emancipirana ženska, saj moški pleše tako kot ona žvižga. Čeprav je kazalo, da bo na dan snemanja v Kranjski Gori lilo kot iz škafa, se nam je pripetil čudež. Medtem ko je deževalo skoraj po vsej Sloveniji, smo mi pod Vršičem snemali v idili, obsijani s soncem. To je bil zame nesporen znak, da delamo nekaj zelo lepega.«

Planet
Ranko Babić je užival v vlogi Kekca.

Slovenski ponos

»Ko je padla odločitev, da bomo v oddaji Pri Črnem Petru upodobili Kekca, mi je kar poskočilo srce. Velika odgovornost je bila pred nami, saj vsi vemo, da je Kekec slovenski nacionalni ponos in da se ne gre norčevati iz njega. A uspelo nam je ustvariti različico z ravno pravšnjo mero humorja in spoštljivosti. Ko smo razglabljali, kdo bo igral koga, ni bilo dileme. Doletela me je ta čast, da sem smuknil v hlače Rožleta. V vlogo sem se tako zelo vživel, da ne bi imel nič proti ostati Rožle, tudi če se kdaj odločimo posneti celovečerec. Odlična ekipa, prelepa narava, izjemni talenti igralcev, dobro izbrani gostujoči glasbeniki … Vse se je 'poklopilo' in vse je tako, kot rad pravi avtor oddaje Jože Potrebuješ: 'Ta oddaja bo kultna,'« je povedal Sašo Đikič, ki je upodobil Rožleta in ki je bil soscenarist.