Vsi trije profesionalni in večkrat nagrajeni plesalci namreč želijo skupaj s svojimi sodelavci soustvariti novo okolje, v katerem bi lahko znanje predajali novim plesnim generacijam.

Tomaž, Maja in Jagoda bodo v začetku tudi glavni nosilci predmetov v sklopu Univerze Alma Mater Europaea in Akademije za ples, ki bosta ponujala dva nova programa, in sicer tekmovalni ples ter družabni ples. »Naša želja je, da bi se Akademiji sčasoma pridružilo večje število plesalcev, da bi skupaj ustvarili novo, moderno okolje, kjer bi s sodelovanjem in predanostjo predajali znanje novim generacijam plesalcev,« je razložil Tomaž in poudaril, da primerljivega študija ni nikjer na svetu. »Obstajajo le trije programi, in sicer na Finskem, na Nizozemskem in v Avstraliji, kjer imajo v sklopu širše plesne izobrazbe tudi družabni in tekmovalni ples.«

maja gersak
PR
Plesna zvezda Maja Geršak, ki je v začetku maja postala mamica, je tudi del projekta.

Središče plesa

Akademija ima jasno začrtan cilj – želi postati središče ter stičišče slovenskega plesa, ga dvigniti na višjo raven, mu dodati ugled, saj se mora tudi ples prilagoditi na spremembe ter razmere v svetu. »Veselimo se vpisa plesalcev z različnih ravni, torej tistih, ki zaključujejo ali so že zaključili kariero in si želijo poglobiti ter razširiti svoje znanje, ter takih, ki jih tekmovalna kariera ne zanima (več), si pa vseeno želijo postati še boljši plesalci in v prihodnosti opravljati poklic plesnega učitelja in koreografa,« še pove Tomaž, ki je vesel, da je Slovenija v plesu na zavidljivi ravni.