SPREMEMBA

Kraljica ni več tako premožna kot nekoč

N.S.
26. 5. 2020, 06.50
Posodobljeno: 26. 5. 2020, 13.40
Deli članek:

Najstarejša monarhinja na svetu, britanska kraljica Elizabeta II., je na sloviti lestvici najbogatejših ljudi na svetu zdrsnila za kar 16 mest na lestvici najpremožnejših.

Profimedia
Čeprav je kraljica zdrsnila na lestvici najbogatejših, njeno premoženje še vedno ocenjujejo na 391 milijonov evrov.

Čeprav se kraljica Elizabeta II. ne more primerjati s top 10 ljudmi, ki kraljujejo na lestvici – med njimi so tudi Bill Gates, Jeff Bezos in Mark Zuckerberg –, je vseeno na seznamu najbogatejših, čeprav kaže, da je v zadnjem letu »izgubila« kar nekaj premoženja.

Britanska monarhinja je namreč na lestvici od lani zdrsnila za kar 16 mest, še vedno pa se ji ni treba bati, saj njeno premoženje trenutno ocenjujejo na 391 milijonov evrov. Po podatkih naj bi imela v zadnjem letu več izdatkov kot prejšnja leta, kar finančni strokovnjaki pripisujejo številnim obnovam, ki so se jih lotili v Buckinghamski palači, poleg tega so obnove potekale tudi na nekaterih drugih posestvih, ki so v lasti kraljice. Svoje je seveda dodala globalna pandemija koronavirusa, ki je znižala vrednost britanskega funta.

KRALJESTVO NA OČEH

Kraljica se še vedno zadržuje v varnem zavetju svojega Windsorskega gradu, kamor se je z možem, princem Philipom, umaknila v samoizolacijo pred pandemijo koronavirusa, in se še vedno ni pokazala v javnosti, odkar je nazadnje nagovorila javnost. Sta pa zato ljudstvu pomahala priljubljena William in Kate, ki se redno udeležujeta videokonferenc. »Princ William in Kate sta trenutno najpriljubljenejša člana kraljeve družine, saj tudi aktivno delata v tej smeri,« je povedala ena od komentatork dogajanja na britanskem dvoru, ki je še dodala, da sumi, da je princ tako v ospredju morda tudi zaradi tega, da ga pripravljajo na dan, ko bo prevzel krono in sedel na prestol kot najpriljubljenejši član v kraljestvu.