Si bo uresničila željo?

Igralka priljubljene serije bi rada postala inštruktorica pilatesa

E.J.
26. 5. 2020, 20.40
Deli članek:

Z igralko Laro Komar smo se pogovarjali, kako je preživela karanteno doma v Trstu in kako je ponovno našla učbenike za pripravo na izpit za inštruktorico pilatesa.

Mare Vavpotič/M24
Pravi, da je situacija v gledališkem svetu v Italiji še zelo negotova.

Gledališka in televizijska igralka Lara Komar, glavna zvezda priljubljene serije Reka ljubezni, je čas karantene preživela doma v Trstu s svojo družino, možem Davidejem ter sinovoma Arturom in Joakimom. »21. februar je bil zadnji dan, ko sem otroka pospremila v šolo, 10. marca pa smo prekinili vaje v teatru sredi produkcije. Takrat smo mislili, da bosta otroka kmalu spet odkorakala v šolo in da bomo v teatru premiero v začetku aprila gotovo izpeljali, a je kmalu postalo jasno, da se bodo stvari odvile drugače oziroma da se je življenje ustavilo, časovno in prostorsko skrčilo. In zdaj, konec maja, čeprav so se ukrepi omilili in se lahko premikamo, še vedno nosimo maske in vse je zelo daleč od tega, kar lahko imenujemo normalno,« nam je povedala. Med izolacijo z otrokoma jim seveda ni bilo dolgčas in vesela je, da so imeli priložnost preživeti veliko časa skupaj. »Spet sem uživala v kuhanju, prebrala sem ogromno knjig, začela sem se spet ukvarjati z jogo, vzela sem v roke učbenike in ves material, ki sem ga imela za pripravo na izpit za inštruktorico pilatesa, igrala sem se z otrokoma in sledila pouku, ki ga ima moj starejši sin vsako jutro v spletni učilnici, sodelovala z učiteljicami pri branju pravljic, se lotila vrtnarjenja, igrala klavir … Ogromno malih opravil, ki pa so me osrečevala, ker sem se jim lahko posvečala umirjeno in brez gledanja na uro.«

SPET V ŠOLO

Si bo torej uresničila željo in postala učiteljica pilatesa? »Karantena mi je dala tudi možnost, da sem se znova posvetila določenim stvarem, ki jih imam rada in se zavedam, da mi hranijo dušo in telo. Ena izmed teh je joga. Spet sem se povezala s šolo, ki ima sedež prav pod mojo hišo, sicer pa v tem obdobju deluje prek spleta. In v meni se je znova rodila želja, da bi se temu globlje posvetila. Razmišljam, ali bi se res končno vpisala na triletni tečaj in se podala v raziskovanje ajurvede ter postala učiteljica joge,« nam je zaupala.

Osebni arhiv
S sinovoma ji v karanteni ni bilo dolgčas.