Sussekška

Harryju in Meghan načrti padli v vodo, denar sta si morala izposoditi od Charlesa

R.T.
26. 5. 2020, 07.56
Posodobljeno: 26. 5. 2020, 12.37
Deli članek:

Nima dovolj sredstev za varovanje ter vračilo stroškov obnove.

Profimedia
Princ Harry in Meghan Markle zdaj živita v Los Angelesu.

Sussekška sta britanskim davkoplačevalcem obljubila, da jima bosta povrnila stroške obnove njunega windsorskega doma Frogmore Cottage, kjer sta preživela le malo časa. In čeprav sta se preselila v Los Angeles, vztrajata, da jima bo domovanje služilo kot njuna postojanka na Otoku.

Načrte je princu Harryju in njegovi soprogi Meghan Markle prekrižalo vprašanje varovanja. Ko sta se namreč odločila, da korenine poženeta v Severni Ameriki, jima ni več pripadalo varovanje Metropolitanske policije – sploh princ Harry naj bi bil skoraj do zadnjega trenutka prepričan, da bosta lahko obdržala varovanje na račun britanskih davkoplačevalcev. A temu ni bilo tako.

Na pomoč priskočil bodoči kralj

Ni jima preostalo drugega, kot da si poiščeta drugo varovanje. To ju na leto stane štiri milijone funtov (skoraj 4,5 milijona evrov), a kako bi si lahko ob tem privoščila še povrnitev 2,4 milijona funtov (skoraj 2,7 milijona evrov), kolikor je stala obnova? Za pomoč sta zaprosila princa Charlesa. Britanski mediji poročajo, da se v prvem letu svojega novega življenja že tako ali tako v finančnem smislu že precej zanašata na bodočega britanskega kralja.

Sussekška sta sicer denar za obnovo začela vračati meseca aprila. Obroki naj bi sicer znašali okoli 18.000 funtov (približno 21.000 evrov), v kar je všteta tudi najemnina.