Zabava

Deželak junak gre letos že šestič na dobrodelno pustolovščino po Sloveniji

R.T.
25. 5. 2020, 14.02
Posodobljeno: 25. 5. 2020, 14.02
Deli članek:

Za hip se je zdelo, da bo epidemija korona virusa odnesla tudi tradicionalno akcijo Radia 1, Deželak junak. Vendar jo k sreči ni, zato je voditelj Miha Deželak v oddaji Denis Avdić Show presenetil vse, tudi svoje 3 prijatelje Denisa, Jano in Anjo in ponosno naznanil, da se bo že šestič zaporedoma odpravil na pot po Sloveniji!

Radio 1
Voditelj je lani s posebnim štirikolesnikom na nožni pogon - kvadromobilom prevozil skoraj 600 kilometrov in skupaj s poslušalci zbral neverjetnih 280.361,59 eurov.

Zbiral bo denar za otroke iz socialno ogroženih družin, ki se bodo po njegovi zaslugi lahko odpravili na težko pričakovane počitnice. Miha se bo na pot odpravil v petek 12. junija, na cilj pa se bo (upamo) pripeljal v petek 19. junija, kar pomeni, da bo na poti en dan več kot po navadi. Seveda pa se na avanturo ne bo podal sam, spremljala ga bo njegova sanjska ekipa, sovoditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Anja Ramšak pa ga bodo na poti do cilja spodbujali še bolj kot kadarkoli prej.

»Ljudem bi rad dal upanje, če zberemo 5 evrov, pa 5 evrov. Važno je, da spet stopimo skupaj, da se povežemo in dokažemo, da zmoremo. Tudi, če ljudje nimajo denarja, naj širijo vsaj svoj glas. Jaz sem ves ta čas treniral na domačem kolesu, ker sem to akcijo želel izpeljati. Vemo, da je kriza. Otrokom se je še težje učiti na daljavo, nekateri sploh nimajo računalnikov, njihovi obroki so še manjši, kot so bili v šoli, nasilje v družinah se je v tem času še povečalo. Zaradi tega mi gremo na pot,« je s solzami v očeh dejal Deželak.

Radio 1
Deželak junak, 2019

Sicer pa je voditelj lani s posebnim štirikolesnikom na nožni pogon - kvadromobilom prevozil skoraj 600 kilometrov in skupaj s poslušalci zbral neverjetnih 280.361,59 eurov. Na počitnice so tako lahko poslali več kot 1000 otrok. Večina med njimi je morje videla sploh prvič v življenju. »To ni moja akcija ali akcija Radia 1, to je akcija vseh nas! Prepričan sem, da bomo tudi letos Slovenci znali stopiti skupaj za dober namen in poslali čim več sms-ov POMATGAM1 ali POMAGAM5 na 1919« Pomagaš lahko že zdaj,« je sklenil Deželak.

Radio 1
Deželak junak, 2019