SALOME

Transdiva navdušuje s svojimi umetninami

N.S.
22. 5. 2020, 20.30
Deli članek:

Potem ko je vsem dobro znana transdiva Salome ostala brez vseh nastopov hrvaške in slovenske različice hit komedije Menopavza, se je v času karantene posvetila sama sebi. V zadnjem času je odkrila nov talent v sebi – slikarstvo.

Osebni arhiv
Priljubljena transdiva Salome je s slikami navdušila tudi poznavalce slikarstva

Salome je v zadnjih dneh svoje oboževalce in prijatelje razveseljevala z objavami umetniških stvaritev, slikami, ki jih je narisala sama, in za to prejela številne pohvale.

Kako to, da ste se lotili slikanja? Če prav vem, se prej nikoli ni govorilo o tem vašem talentu ...

Tudi jaz nisem vedela, da sem nadarjena. (smeh) Pred petimi leti sem začela veliko meditirati, takrat sem tudi začutila, da me mika risanje. Nisem si upala začeti slikati bolj konkretne stvari, kot je obraz. V času karantene sem se s čopičem sproščala in nastale so res lepe slike.

Za kakšno tehniko slikanja gre pri vaših slikah? Morda olje na platnu?

Akril na platnu! Z oljem nisem slikala, mogoče bi morala tudi to poskusiti.

Osebni arhiv
Priljubljena transdiva Salome je s slikami navdušila tudi poznavalce slikarstva

Od kod črpate navdih?

Po navadi vzamem neko sliko in jo prerišem, seveda so dodatki in moja duša zraven. Moja Frida Kahlo je videti bolj pomirjena, saj sem ji dala stran vso bolečino. Moja Frida je prelepa in hrabra!  

Koliko časa porabite za eno sliko?

Odvisno, rada rišem, nato malo odložim čopič in sliko opazujem, tako da lahko nastaja tudi en mesec. Iskreno, vsak dan ni vedno idealen, rada ustvarjam predvsem takrat, ko zunaj dežuje.

Osebni arhiv
Njena Frida je prelepa in hrabra!

Kaj vam pomeni slikanje? Sprostitev ali kaj več?

Vsekakor na prvem mestu sprostitev! Moja želja je, da bi v prihodnosti imela svojo slikarsko razstavo. Poleg tega je tudi lepo pustiti nekaj umetniškega za seboj, ko bomo odšli na drugo stran mavrice.

Kakšni so odzivi prijateljev na vaše umetnine?

Še ne dojemajo čisto, da sem to sama narisala. Če sem čisto iskrena, še jaz ne verjamem, da sem skrivala tak talent v sebi. Ob tem vsem polagam na srce, da si moramo več upati, saj je to po navadi naš največji problem.

Mediaspeed
Salome