izziv hitrih, drznih in drugačnih vprašanj

Matej nam je razkril nam svoj »največji« prekršek

N.S.
22. 5. 2020, 20.50
Deli članek:

Priljubljeni voditelj na Radiu Veseljak, Matej Verdinek, ki vsak dan skrbi za dobro voljo poslušalcev in lepe napeve, nam je v izzivu hitrih, drznih in drugačnih vprašanj razkril marsikatero sočno zanimivost o sebi. Od tega, kdaj je bil nazadnje kaznovan, do najbolj nenavadnega darila, ki ga je prejel do zdaj.

Sašo Švigelj
Matej Verdinek na radiu Veseljak

Komu najbolj zaupate?

Po nekih »pravilih« bi verjetno moral najbolj sebi, pa še to kdaj sam sebe presenetim!

Kaj je največja neumnost, ki ste jo naredili do danes?

Verjetno to, da sem šel lani neki petek zvečer v celjsko nakupovalno središče in zaplaval v bazenčku, ki seveda ni namenjen za plavanje. Vmes sem naredil še nekaj sklec in piruet, s katerimi sem zabaval mimoidoče. (Video najdete tako, da v spletni brskalnik vpišete »Veseljak se je okopal sredi nakupovalnega centra«, op. p.)

Kateri film se vas je najbolj dotaknil?

Ker imam med drugim rad vojaške filme, se me je najbolj dotaknil film Reševanje vojaka Ryana. Scene, ko se mladi in prestrašeni vojaki izkrcajo na obali Omaha in že v naslednjem trenutku popadajo pod streli Nemcev, te težko pustijo ravnodušnega. Nisem jokal, sem bil pa žalosten.

Zadnja kazen, ki so vam jo napisali policisti, je bila ...

V devetih letih, do danes – moram potrkati (tok, tok, tok) – sem jo k sreči dobil le enkrat, ko sem na semaforju prevozil rumeno luč. Pa naj kdo reče, da tega še nikoli ni storil! (smeh)

Katero nadnaravno moč bi imeli in zakaj?

Teleportiranje, da bi lahko naenkrat počel več stvari. Včasih, ko imam preveč energije, bi jedel kosilo, športal in delal na radiu – naenkrat!

Kdaj ste nazadnje nekaj naredili prvič in kaj je to bilo?

S slikarsko tehniko akril na platnu sem slikal portret svoje punce, v živo. Če bi videli to sliko, bi mislili, da živim z jamsko žensko.

Osebni arhiv
Simpatični Matej bi se najraje spremenil v kužka, saj bi se ob njem vsi topili in raznežili.

Najbolj nenavadno darilo, ki ste ga dobili?

Dobil sem škarjice za urejanje obnohtne kožice. Prosim?! Zakaj bi potreboval škarjice, če imam za to vse svoje stalne in redno čiščene zobe. (smeh)

Na kosilo se vam povabi nekaj estradnih prijateljev. Kaj bi jim skuhali?

Če bi bil to Damjan Murko, bi mu absolutno pripravil neko posebno solato iz murk. V primeru, da me obišče Domen Kumer, pa bi mu skuhal juho iz kislih kumaric.

Če bi lahko postali žival, katero bi izbrali in zakaj?

Bil bi majhen, kratkodlaki kuža. Nikoli ne bi smrdel, vsi ljudje, z lastnikom vred, bi se topili ob pogledu name, poleg vsega pa bi lahko brezplačno jedel in pil.

Kaj je bila zadnja stvar, ki vas je spravila ob živce?

Vsak dan znova me spravi ob živce moja punca, ki pripravlja tako dobre obroke, da jih v celoti pojem, kar se žal pozna tudi na mojem trebuščku.