Jana Koteska

Jana Koteska pričakuje v začetku avgusta

Eva Jandl
24. 5. 2020, 10.09
Posodobljeno: 24. 5. 2020, 10.45
Deli članek:

Lepa Jana Koteska o veselju nad prihajajočim dojenčkom in spominih na lastno »tiho karanteno«, ki jo je preživljala ob zdravljenju raka na dojki pred desetimi leti.

Instagram
Je v 29. tednu, rok poroda ima 2. avgusta, glede spola in imena pa ostaja skrivnostna.

Jana Koteska je oblikovalka in manekenka, ki je kar nekaj let preživela v tujini, Los Angelesu in Milanu, kjer jo je opazil tudi Giorgio Armani, ki je njeno lepoto primerjal z lepoto znane igralke Ume Thurman. Lepotico smo lahko videli tudi na televiziji, kot voditeljico oddaje o prenovi Misija je mogoče in kot zvezdo v šovu Zvezde plešejo. Lepa Jana pa je zdaj sporočila, da je v pričakovanju dojenčka s partnerjem Ivom Ilcem. »Rodila bom v začetku avgusta, tako da sem že čez polovico nosečnosti. Karantena ni vplivala name, bila je kot naročena za nosečnice. Končno sem se umirila od vsakodnevnega divjanja, začela sem zdravo jesti in vsak dan sem odšla v naravo. Še vedno pa sem delala od doma, to se ni spremenilo in tega sem vajena,« je povedala Jana, ki si zadnja leta služi kruh tudi kot redno zaposlena v slovenskem podjetju, kjer dela v marketingu, še vedno pa oblači nekatere slovenske voditeljice in voditelje. »Aktivna sem bila ves čas, izdelovala sem meni ljube makrameje, generalno sem očistila stanovanje in si ogledala vse potrebščine za dojenčka,« je dejala Jana, ki upa, da bo lahko še pred prihodom dojenčka v juniju s partnerjem odšla za nekaj dni na morje, saj je še pred pojavom koronavirusa rezervirala počitnice na Hrvaškem.

Osebni arhiv
Uredila si je šiviljski kotiček in zašila že več stvari za dojenčka.

SPOMIN NA ČAS PRED 10 LETI

Pri 26 letih je Jana zbolela za rakom dojke, po zmagi nad boleznijo pa aktivno deluje v boju proti raku z ozaveščanjem in širjenjem neusahljive pozitivne energije. Ob nastopu karantene so se vrnili spomini na to bitko. »Situacija me spominja na mojo 'tiho karanteno', ki se mi je zgodila pred 10 leti, in ni jih malo, ki so jo že doživeli. Po terapiji na onkologiji pojdi domov, ne druži se v večjih skupinah ljudi, ne uporabljaj javnega prevoza, razkužuj, pojdi na svež zrak,« je razmišljala Jana, ki se zaveda pomembnosti vsakega trenutka, zato si bo vzela čas za prihajajočega otroka. »Doma bom z otrokom, še vedno bom kaj ustvarjala, a mislim, da je dobro izkoristiti porodniško in biti ta čas z otrokom.«

Osebni arhiv
»Vse včeraj pomembne stvari postanejo nepomembne, ko gre za tvoje zdravje,« pravi Jana Koteska.