povečala si je ...

FOTO: Katarina zaradi operacije ni drug človek ali bolj srečna

N.S.
19. 5. 2020, 20.30
Posodobljeno: 19. 5. 2020, 22.33
Deli članek:

Priljubljena vplivnica, starleta, modna navdušenka in pisateljica Katarina Benček je včeraj presenetila vse svoje prijatelje in oboževalce, saj je prišlo na dan, da se je februarja odločila za lepotni poseg. Z nami je delila nekaj sočnih podrobnosti.

Osebni arhiv
Ta fotografija je v njenih oboževalcih vzbudila sum, da je njeno oprsje drugačno, bolj polno.

Vsem dobro znana vplivnica, podjetnica, nekdanja Playboyeva zajčica in avtorica knjige Lublanska izpoved, Katarina Benček, nikoli ni skrivala, da je lepotni posegi nikakor ne motijo.  

Pred kratkim ste prijatelje in oboževalce presenetili z novico, da ste šli pod nož. Za kakšno operacijo točno je šlo?

Po pravici povedano, sem še samo sebe presenetila, da sem naredila ta korak. Potem sem bila v dilemi, ali to deliti z javnostjo in kako, vendar so določeni ljudje že začeli opažati spremembo na družbenih omrežjih, zato je prav, da na to temo nekaj povem. Operacijo sem imela februarja. Pripravila sem se na poletje, ki ga ne bo. (smeh)

Osebni arhiv
Zadovoljna lepotica v družbi lepotnega kirurga, dr. Krešimirja Božikova

Povečava prsi torej. Zakaj sploh ta korak?

Po pravici povedano, sem imela vedno dokaj veliko oprsje, ki pa me je z leti »zapustilo«. Velik razlog vidim v tem, da precej niham s kilogrami. Okrog osem kilogramov v štirih letih in zdaj se namesto v prsi maščoba raje seli kam drugam. (smeh) Košarica je ostala C, ampak prazna C. Pa sem prišla do odločitve, da bo tako moje telo bolj proporcionalno. Z leti se naše telo spreminja in ne vidim nič slabega v tem, da ga »ohranjaš«. Seveda ni edini način, da greš pod nož, skrbim zase tudi drugače.

Iskreno, kaj je bilo prej »narobe«, da ste se odločili to popraviti?

Prav »narobe« ni bilo nič. Nisem bila zato tudi nič manj samozavestna ali zdaj bolj. Preprosto sem si želela povrniti nekaj, kar sem imela in sem videla, da izgublja z leti »polnost«.

Kaj je bila po vašem mnenju pika na i, da ste se dokončno odločili za ta korak?

Najprej sem si rekla, da grem samo na posvet. Bom videla, kako bom čutila, ali je to nekaj, kar bi res naredila, ker sem se zavedala, da je to še vseeno poseg v telo. Prišla sem na posvet k dr. Božikovu in začutila, da me posluša, da sva nekako na isti strani, ter zaključila, da je čas, da to naredim.

Instagram
Katarina pred operacijo.

Ste se dolgo odločali za poseg?

Sicer sem človek dosti hitrih odločitev, ampak to ni ravno obisk zobozdravnika, zato sem si vzela nekaj časa. Ta misel je bila v moji glavi dobro leto. Enkrat, ko sem se odločila raziskati to področje in obiskati različne klinike, sem zelo hitro prinesla odločitev, da bom to naredila.

Kdo vas je operiral? Kakšen od medijsko znanih kirurgov, katerim so v preteklosti podlegle številne estradnice?

Mislim, da moraš kirurga začutiti. Jaz sem se odločila za kliniko Božikov. Všeč mi je bilo, ker je dr. Božikov neposreden, iskren in zelo strokoven. Brez olepšav in ovinkarjenj. Nisem imela tistega občutka, da bi mi rad »prodal nove dojke«.  Meni osebno tak pristop ustreza.

Je bil poseg zahteven?

Poseg je po svoje seveda zahteven. Imam pa to srečo, da imam očitno visok prag bolečine, ker sem bila že naslednji dan skoraj brez bolečin. Seveda moraš paziti, da se ne naslanjaš na roke, kar se zgodi mimogrede. Niti ne zavedamo se, koliko jih dejansko uporabljamo, dokler nisi na neki način omejen. Moja operacija je potekala gladko in popoldne sem bila že doma v Markovi oskrbi.

Kako je potekala operacija?

Prišla sem zgodaj zjutraj. Z dr. Božikovom sva pregledala še enkrat vse podrobnosti, nato sem se preoblekla v haljo in odšla v operacijsko. Zelo hitro sem zaspala, kar naj bi se zgodilo tudi zato, ker ne uživam protibolečinskih tablet. Takšni pacienti lažje »zaspijo« in tudi tablete bolje delujejo. Ko se zbudiš, si malce omotičen in zaspan, vse je nekako v počasnem filmu. Na kliniki sem bila sedem ur. Operacija traja približno dve uri.

Instagram
»Vse, kar vidim, je, da mi določene oblekice in bodiji lepše stojijo in ne potrebujem več modrčka.«

Vas je bilo česa strah – prej in potem?

Ne. Nisem človek, ki preveč premišljuje o posledicah, še manj pa o negativnih, ker ne želim tega pritegniti. Če nimam na nekaj vpliva, zakaj bi se obremenjevala. Zjutraj sem čutila rahlo živčnost, bolj mi je bilo »nelagodno« povedati doma kot pa iti na operacijo. (smeh) Po operaciji nisem vedela, kaj pričakovati, kakšne bodo bolečine. Ampak sem imela res srečo, da me je bolelo minimalno. Moj največji strah je bil, da bi se spozabila in naslonila na roke.

Kaj točno ste spremenili, če gledava na košarico nedrčka?

Veliko ljudi, predvsem moških, ne ve, da je košarica širina dojke, številke, kot so 75, 80, 85, pa obseg okoli hrbta. Torej jaz sem svojo košarico napolnila, to je bilo bistvo. Moja želja je bila, da ko pridem v prostor, ni prva stvar, ki jo opaziš, moje »novo oprsje«. Želela sem jim povrniti »stari sijaj«. Najbolj smešno je, da ni bilo potrebe po nakupu niti enega novega nedrčka. Vse mi je še vedno prav, ker so bili prej bolj kot ne prazni.

Tovrsten poseg je bil še pred leti velik bavbav, danes pa to ni več tabu tema, se strinjate?

Točno tako. Po vseh transformacijah, ki smo jih videli v svetu, je povečava prsi res še nekaj najbolj običajnega.