POZOR, AKCIJA!

Ponovni zagon filmskih luči in mega veselje

N.S.
14. 5. 2020, 21.00
Deli članek:

Potem ko sta se produkcija in snemalna industrija po vsem svetu za sedem tednov ustavili zaradi pandemije koronavirusa, se luči studiev postopoma znova prižigajo.

Pop TV
Najini mostovi so med prvimi večjimi produkcijami v Sloveniji, ki po sedemtedenski predpisani karanteni nadaljujejo proces snemanja.

Ekipa serije Najini mostovi tako ob strogem upoštevanju preventivnih ukrepov, skladno s priporočili Evropskega filmskega združenja, nadaljuje snemanje novih epizod.

Med prvimi produkcijami na svetu so snemalne procese ob upoštevanju varnostnih protokolov že zagnale hiše na Švedskem, Danskem in v Avstraliji, v Sloveniji pa je kamere med prvimi znova prižgala produkcijska ekipa serije Najini mostovi. Ta teden namreč nadaljujejo snemanje v studiu v manjših, med seboj ločenih ekipah. Igralke in igralci se navdušeni vračajo v zgodbo, ki jo je prekinila praktično popolna zaustavitev sveta.

Pop TV, Ana Gregorič
Glavna igralca Maša Grošelj in Robert Korošec

Ne skrivajo veselja

Da lahko spet snemajo, se veselita tudi glavna igralca serije. »Veselim se, da se postopoma vračamo v normalo, tudi kar zadeva snemanja. Seveda ob upoštevanju vnaprej predpisanih navodil in preventivnih ukrepov. Varnost celotne ekipe je na prvem mestu in po nekajtedenski izolaciji bo izkušnje preživljanja časa doma dobrodošlo deliti s kolegi na setu,« je povedal Robert Korošec, ki v seriji upodablja glavni lik Kristjana Bevka. 

Maša Grošelj, ki smo jo v seriji spoznali v liku Monike Furlan, pa je dodala: »Veselim se snemanja in tega, da se bomo s kolegi znova videli v živo, seveda na ustrezni varnostni razdalji. Hkrati se bo vrniti v dnevno rutino dobrodošlo in upam, da so to prvi koraki zagona na vseh področjih tudi v prihodnje. Mislim, da nisem edina, ki že zares pogreša pobočja Vipave.«