humanitarni projekt

VIDEO: Archie upihnil prvo svečko, to sta počela z Meghan

R.T./STA
6. 5. 2020, 14.41
Deli članek:

Sin britanskega princa Harryja in njegove soproge Meghan, Archie, danes praznuje prvi rojstni dan. Družina je ob tem posnela video, v katerem Meghan sinu bere eno njegovih najljubših pravljico Duck! Rabbit! S tem so podprli humanitarni projekt zbiranja sredstev za lačne otroke.

Zajem zaslonske slike
Družina je ob tem posnela video, v katerem Meghan sinu bere eno njegovih najljubših pravljico Duck! Rabbit!

"Ob praznovanju tega družinskega trenutka sta želela vojvoda in vojvodinja nadaljevati z opozarjanjem na potrebo po zagotavljanju hrane in izobraževanja za milijone otrok," je sporočila njuna tiskovna predstavnica. "Vojvodinja se je odločila, da prebere eno Archijevih najljubših pravljic Duck! Rabbit," je dodala po poročanju britanskega časnika Telegraph.

Družina je video posnela za projekt Save with Stories (Rešimo z zgodbami) nevladne organizacije Save the Children, v okviru katerega znane osebnosti berejo otroške pravljice. Namen kampanje je zbiranje sredstev za lačne otroke v času pandemije novega koronavirusa.

Tako je mali Archie na svoj prvi rojstni dan nastopil v svojem prvem videu za dober namen, ki ga je posnel princ Harry. Na posnetku sedi v maminem naročju, ki mu na glas bere pravljico. Archie je večino časa pomagal pri obračanju strani, na koncu pa vzel neko drugo knjigo in jo vrgel na tla. Ko je obrnil zadnjo stran knjige, ki jo je Meghan brala, sta ga starša pohvalila.

Organizacija Save the Children se je pod objavo družinici zahvalila za pomoč in Archieju zaželela vse najboljše.

Čestitke so na družbenih omrežjih objavili tudi drugi člani britanske kraljeve družine, kraljica Elizabeta II., princ Charles in princ William. "Vse najboljše Archieju Mountbatten-Windsorju, ki danes praznuje 1. rojstni dan," so zapisali na profilu Buckinghamske palače. Ob tem so objavili fotografijo lanskega sprejema mlade družine pri kraljici.

Vojvoda in vojvodinja sussekška sta sicer aprila opustila kraljeve dolžnosti, saj želita postati finančno neodvisna. Že marca sta se skupaj s sinom preselila v Los Angeles.