Nič več le vučelić

Aretirali znano srbsko starleto. Se je pred tem poročila?

R.T.
4. 5. 2020, 08.21
Posodobljeno: 4. 5. 2020, 09.37
Deli članek:

Več pozornosti kot sama aretacija, je požel njen novi priimek.

Profimedia
Soraja Vučelić je kršila odlok o omejevanju gibanja.

Spomnimo: v Črni gori so konec marca uvedli policijsko uro in prepoved gibanja v večernih in nočnih urah. Poleg prepovedi gibanja je prepovedano tudi prepoved zbiranja ljudi v stanovanjih in hišah, razen če pripadajo skupnemu gospodinjstvu. Čeprav je tudi v omenjeni balkanski državi prišlo do rahljanja ukrepov pa sta starleta in prijateljica kršili odlok.

Balkanski mediji so poročali, da so srbsko starleto Sorajo (34) in njeno prijateljico M.M. (33) iz Podgorice možje v modrem aretirali v mestu Žabljak, ki se nahaja na severu Črne gore. Razlog? To so navedli v policijskem poročilu: "Policisti so po pridobljenih obvestilih, opravili preiskavo in pregledali enega od vikendov v naselju Borje, kjer sta bili dve osebi, ki nista posedovali potrdila o izjemi odloka, ki omejuje gibanja državljanov. Prav tako sta prekršili prepoved zbiranja ljudi, ki niso člani istega gospodinjstva. S.M. in M.M. smo prijeli". Dvojico so pripeljali pred sodnika in ju po zaslišanju izpustili. Po poročanju portala Antena M sta na zaslišanju povedali, da sta vikend najeli, da bi tam preživeli nekaj dni. 

"Niso me aretirali, s prijateljco so me le pripeljali na zaslišanje. Vozili sva se z njenim avtomobilom, za katerega ni imela dokumentov, s seboj ni imela niti vozniškega dovoljenja. Največja težava pa je, da ima avtomobil italijanske registrske oznake. Vse sva rešili," je po aretaciji Soraja povedala za srbske medije.

Več pozornosti od aretacije pa je požel Sorajin priimek. Starleta se sedaj piše Vučelić Masoni, zato so se pojavila ugibanja, ali se je daleč stran od oči javnosti, poročila.