Boštjan Romih

»Ne gre za adrenalin, ampak za zbranost«

E.J.
1. 5. 2020, 12.30
Deli članek:

Zbranost in mirnost Boštjana Romiha je rezultat njegovih adrenalinskih športnih podvigov, kjer je najraje sam, a športne aktivnosti so tudi družinska stvar

Osebni arhiv
S hčerko Roso – družinski športi so čas druženja.

Znani radijski in televizijski voditelj Boštjan Romih je pred kratkim praznoval 44. rojstni dan. Trenutno ga po televizijskih ekranih gledamo v oddaji Ambienti, kjer obiskuje navdihujoče slovenske domove in vrtove. Pred kratkim je pokazal tudi svoj dom sredi zelene narave.

Zasebno je Boštjan oče treh otrok in mož arhitektke, najbolj pa ga sprošča adrenalin. Dolgo je bil njegov hobi športno plezanje, ki ga je zadnja leta zamenjalo gorsko kolesarjenje. A zdi se mu, da pri njegovih športih ne gre toliko za sam adrenalin kot za globoko koncentracijo in osredotočenost. »Gre za takšno koncentracijo, ki te popolnoma prevzame in posrka vase. Zelo rad imam na primer tudi podvodni ribolov, pri katerem je ravno tako potrebna velika mera koncentracije. Pri gorskem kolesarjenju sem se lotil precej težkih poti, takšnih, kjer stezo premaguješ po centimetrih in moraš biti res natančen.« Pravi, da ga divjanje s kolesom ni nikoli prevzelo, ampak mu je izziv premagati težko pot s koncentracijo in potrpežljivostjo.

Mateja Jordovič Potočnik
Poleg radijskega dela Boštjan vodi tudi televizijske oddaje, trenutno se posveča oddaji Ambienti.

DRUŽINSKI ŠPORTI

Lani so se Romihovi športa lotili tudi družinsko: vsi skupaj so namreč začeli obiskovati tečaj borilnih veščin, natančneje kung fu, nad katerim so se navdušili. Radi tudi planinarijo in gobarijo, sploh Boštjan je navdušen gobar. Radi pa imajo tudi potovanja, pravi Boštjan, ki je tik pred uradno razglašeno pandemijo z družino obiskal rajske Havaje, zdaj pa je seveda z družino doma.