OBLETNICA

Damjan Murko: »Z ženo Majo sva šla čez pekel in nebesa«

N.S.
29. 4. 2020, 21.00
Deli članek:

Pisalo se je leto 2008, ko se je v Mariboru zgodil najbolj pričakovan medijski dogodek leta. Damjan Murko je svojo Majo čisto zares popeljal pred oltar. Takrat ni bilo medija, ki ne bi poročal o tem veledogodku. Damjan in Maja sta pod pritiskom javnosti dokazala, da je ljubezen večja in močnejša kot zlobni jeziki.

Tibor Golob
Damjan in Maja Murko te dni praznujeta 12. obletnico poroke.

Spomnimo se, kako so dvomljivci pred 12 leti le skomignili z rameni, ko je v javnost pricurljala novica, da bo takrat najbolj provokativen zvezdnik dahnil svoj usodni da. Vendar se je zgodilo, in to v velikem slogu, kot si ga je zamislil le on.

Bojan Mihelič
Zakonca Murko pravita, da dvanajst let ni mačji kašelj.

»Ko skupaj s soprogo razmišljava o tistem dnevu in odstirava tančico časa, se sprašujeva, kam le čas beži. Bilo je veliko tega in onega, bilo je veliko lepega, pa tudi malce pelina v čaši spomina. Lahko bi rekel, da sva v času zakona šla čez pekel in nebesa. Največji uspeh pa je zagotovo najin sin Tiar, ki nama lepša sleherni dan. Najlepša in obenem najtežja naloga je biti starš in veliko je na naju, da zgradiva močan temelj za prihodnost svojega sina. Samo s skupnim sodelovanjem nama lahko uspe,« je priznal Damjan, ki pravi, da dvanajst let ni mačji kašelj.

Bojan Mihalič
Damjan in Maja na poročni dan leta 2008.

»Prepričan sem, da če se ne bi imela dovolj rada, bi lahko izbrala vsak svojo pot, vendar sva se odločila za eno, in to skupno. Res je, da sem v zakon skočil zelo mlad, kar je za sabo potegnilo ogromno odgovornost in dolžnost, vendar sem se čutil dovolj zrelega. Očitno mi je uspelo in mi še uspeva, da opravičim status dobrega moža in očeta,« je v smehu še povedal Murko, ki pravi, da ne bi ničesar spremenil. »Karkoli se je zgodilo, se je z razlogom. Tudi čez vse slabe stvari, ko mi res ni bilo lahko, bi oba šla še enkrat, da na koncu lahko rečeva, kako prav sva imela, da sva premagala vse tiste slabe in temne dni, da sva lahko danes srečna, kot nisva bila še nikoli.«