Nadiya Bychkova

»Slovenija je moj dom, ne bi se preselila drugam«

Eva Jandl
29. 4. 2020, 20.45
Deli članek:

Svetovna in evropska plesna prvakinja Nadiya Bychkova se je s hčerko in partnerjem vrnila v Slovenijo, saj je koronavirus odnesel tudi najpopularnejši angleški televizijski šov.

Osebni arhiv
Nadiya s hčerko Milo in možem Matijo

Plesalka Nadiya Bychkova velja za najboljšo plesalko pri nas in je ena redkih, ki ji je uspelo prodreti v tujino in si tam zgraditi kariero. Nadiya tako že vse od leta 2017 pleše v Veliki Britaniji, v njihovem najbolj priljubljenem šovu Strictly Come Dancing, oddajo pri nas poznamo pod imenom Zvezde plešejo. No, kot je oddaja odpadla pri nas, je tudi v Veliki Britaniji. Nova pandemija je tako odnesla tudi angleški šov in Nadiya, ki med šovom živi s hčerko Milo (4) v Londonu, kjer jo čuva njena mama, se je z družino vrnila v Slovenijo. Kot piše angleški časnik Daily Mail, pa so ustvarjalci oddaje že sporočili, da nameravajo s snemanjem slavnega šova nadaljevati že julija. In ker je kar nekaj plesalcev tujcev kot Nadiya, naj bi televizijska hiša BBC že začela pripravljati morebitne zamenjave neangleških plesalcev, saj obstaja velika verjetnost, da mnogim julija ne bo uspelo priti v Veliko Britanijo.

Osebni arhiv
S takšnimi fotografijami nas Nadiya draži iz karantene.

VESELA, DA JE DOMA

Nadiya se je iz Ukrajine v Slovenijo preselila pri 15 letih, nam je povedala. »V Sloveniji živim od petnajstega leta. Tu sem doživela ogromno življenjskih prelomnic in si ustvarila kariero – ja, Slovenija je absolutno moj dom. Tudi če bi imela možnost, se ne bi preselila drugam. Tukaj je moj raj. Iskreno, ko sem prišla, niti razmišljala nisem, kako dolgo bom ostala, sem pa zelo vesela, da sem še vedno tukaj. Prija mi vaš način življenja, ker se mi zdi, da je slovenska mentaliteta še vedno precej sproščena. V Sloveniji lahko zares živiš, si vzameš čas za stvari, si privoščiš sproščujoč sprehod v naravi, ki je čudovita. Mislim, da sem se v teh letih dobro prilagodila in sem tudi sama vedno bolj podobna Slovencem.«

Profimedia
Nadiya Bychkova

Zaradi plesnega šova je zdaj v Veliki Britaniji preživela po sedem mesecev na leto, zdaj pa bo nekaj časa očitno ostala v Sloveniji s hčerko Milo, ki jo ima z nogometašem Matijo Škarabotom. Kot še poročajo angleški časniki, naj bi bi se Nadiya in ostali profesionalni plesalci v tej sezoni borili za povišico, saj so zaradi virusa ostali brez dodatkov, ki jim jih prinesejo plesne turneje. Menda naj bi na sezono zaslužili okoli 35 tisoč evrov.