Po karanteni

Nina Donelli: "Moji vikendi so brezzvezni, odkar moramo biti doma"

E.J.
24. 4. 2020, 20.50
Posodobljeno: 24. 4. 2020, 22.44
Deli članek:

Nina pravi, da si bomo po situaciji s koronavirusom morda končno znali vzeti čas za druge in spoznali, da dnevi drugače prehitro tečejo, da gre življenje preprosto kar mimo nas.

osebni arhiv
Pred hišo imajo bazen, v katerem se ob sončnem vremenu že namakajo.

Mlada pevka Nina Donelli, ki je sicer usmerjena predvsem v hrvaški trg, saj poje pesmi le v hrvaščini, in je pri sosedih zelo popularna, priznava, da ji karantena kar prija. »Moram priznati, da sem se kar malo navadila na to, da smo doma, da imam ogromno prostega časa, ki pa se ga trudim preživeti čim bolj aktivno in produktivno.« Nina ima zelo zaposlena starša, saj vodita družinsko podjetje, v katerem sicer delata tudi Nina in njena sestra. Zdaj so končno vsi skupaj doma, pravi Nina. »Ves čas sem zdaj s svojo družino in super mi je, saj smo se pred tem virusom komaj kaj videli. Mogoče si bomo zdaj vzeli več časa drug za drugega. Morda nam je dala ta situacija malo misliti, da nam dnevi prehitro tečejo, da gre življenje mimo nas,« razmišlja pevka. Sicer adrenalinska odvisnica, ki je profesionalno vozila karting, zadnja leta pa trenira boks, športa seveda ni opustila – telovadi doma in se sprehaja zunaj. »Počutim se odlično, spočito, predvsem pa mi ustreza, da lahko grem v naravo. Imam to srečo, da sem doma tik pod Bočem, in res se vsak dan odpravim na daljši sprehod. To me pomirja, pa tudi lažje razmišljam o novih projektih, ki jih skrbno pripravljam.«

POGREŠA STUDIO, SNEMANJA, NASTOPE ...

Nina o bližnji prihodnosti glasbenikov razmišlja zelo realno. »Čeprav verjetno še dolgo časa ne bomo nastopali, še vedno ustvarjam, čeprav je malo težko, ker trenutno ne smem do Zagreba. A komaj čakam, da se stanje izboljša, čakajo me namreč snemanja, in res se že neučakana. Pogrešam studie, nastope, moji vikendi so brezzvezni, odkar moramo biti doma, se pa trudim, da smo prek družbenih omrežij še vedno povezani,« je iskrena. Pa je v tem času našla kakšen nov hobi, novo zanimanje? »V tem času nisem preizkusila nič novega, razen da si zdaj vzamem več časa za kuhanje kosil, večerij in seveda raznoraznih sladic. Hvala bogu je zdaj lepo vreme, sonček, veliko časa preživim zunaj, na vrtu, kosim, barvali smo celo ograjo, pa tudi v bazenu že imamo vodo, tako da ko je sonček, se že namakamo,« se smeji pevki.