VSE NAJBOLJŠE

Slavljenki sta čestitala tudi Meghan in Harry

N.S.
21. 4. 2020, 19.00
Deli članek:

Prav danes je svoj 94. rojstni dan praznovala najstarejša monarhinja na svetu, ki je letos praznovala popolnoma drugače. Kljub temu pa se je razveselila številnih čestitk, med drugim tudi čestitke vnuka Harryja in Meghan Markle.

Profimedia
Iz vsega sveta dežujejo čestitke za rojstni dan kraljice Elizabete II.

Kraljica Elizabeta II. bo svoj rojstni dan letos praznovala v domači karanteni, zaradi česar je morala odpovedati tudi tradicionalno rojstnodnevno zabavo.  

To pa ni bilo prvič v zgodovini, da je to storila, kar je medijem zaupala ena njenih najboljših prijatelijc in poročna družica Lady Pamela Hicks, ki je povedala, da so kraljičin rojstni dan pred leti zmotili nacisti. »Takrat je živela z nami, ko je princ Philip služil vojaški rok, zato sva se odločili, da rojstni dan praznujeva skupaj, saj ga imava le dva dni narazen,« se spominja Lady Pamela, hčerka prvaka Earla Mountbattna iz Burme. »Nato sva pomislili, da je najbolj pametno, da praznujeva vmes, torej 20. aprila, ker ona praznuje 21., jaz pa 19. Ampak sva potem ugotovili, da 20. aprila svoj rojstni dan praznuje Adolf Hitler, in sva zabavo odpovedali. Tistega leta ne jaz ne Elizabeta nisva praznovali rojstnega dne,« se v smehu spominja Lady Pamela.

ČESTITKE SO DEŽEVALE

Ker britanska monarhinja velja za najvplivnejšo kraljico na svetu, so temu primerne tudi čestitke, ki jih slavljenka prejema že od minulega vikenda. Rojstni dan bo kraljica danes praznovala v krogu družine, med katerimi pa ne bo zakoncev Sussex, princa Harryja in soproge Meghan Markle, ki pa sta kraljici čestitala z ogromnim šopkom in zelo osebnim darilom, kar ji je vsaj malo polepšalo dan. Seveda pa so čestitke prišle iz vsega sveta, od številnih evropskih kronanih glav do najvplivnejših politikov in voditeljev, ki kraljico močno spoštujejo.