Zabava

Znani o ... šolanju otrok doma

Eva Jandl
19. 4. 2020, 20.29
Deli članek:

Že pred enim mesecem so zaradi nevarnosti koronavirusa vrata zaprle vse vzgojno-izobraževalne ustanove v Sloveniji in šolarji se v tem času šolajo doma, na daljavo, vlogo učiteljic in učiteljev pa so morali prevzeti starši. Znane Slovenke smo vprašali, kako pri njih deluje šolanje na daljavo.

Pop TV
Tinkara Fortuna

TINKARA FORTUNA

Poslovna ženska in del ponovno obujene skupine Bepop ima tri hčerke, šoloobvezni sta starejši, ki obiskujeta prvi in deveti razred. »Se ne pritožujemo, ujeli smo ritem in nam gre dobro. Starejša je popolnoma samostojna pri delu za šolo, za prvošolko pa dobim tedensko naloge, ki jih sama razporedim čez teden. Ni preveč naporno, jaz pač svoje stvari opravim pred ali po pouku. Se ne pritožujemo, nam ta karantena zelo ugaja, saj smo lahko končno skupaj.«

Osebni arhiv
Rebeka Dremelj

REBEKA DREMELJ

Pevka in poslovna ženska Rebeka Dremelj nam je potarnala, da tudi zdaj, med karanteno, nima časa. »Mož Sandi dela od doma, kar pomeni, da sem sama s hčerkama in sem učiteljica, vzgojiteljica, kuharica ter delam še svoje stvari.« Pouk doma pa poskuša narediti čim bolj zabaven za starejšo Šajano, ki obiskuje drugi razred, da se vmes lahko zabava tudi mlajša Sija.

Ksaver Šinkar
Nina Ivanič

NINA IVANIČ REP

Znana igralka Nina Ivanič ima dva sinova, ki sta že samostojna pri učenju, zato s tem nima skrbi, eden je že študent, drugi pa obiskuje deveti razred. Pri njih predvsem ne gre brez gibanja in treningov: »Starejši pogosto opravi svoje treninge v bližnjem Mostecu, z mlajšim pa se sprehajamo v naši neposredni bližini. Če fanta kdaj ne želita, se na sprehod odpraviva z možem Matjažem sama. Izogibava se seveda množicam, bolj znanim potem in najbolj obiskanim točkam. Držimo se zase, kolikor se le da.«

Marko Vavpotič, M24.si
Iva Krajnc Bagola

IVA KRAJNC BAGOLA

Ko smo dopoldne poklicali igralko Ivo Krajnc, nam je razložila, da je ravno sredi učne ure in da jo lahko pokličemo pozneje. »Zjutraj telovadimo, imamo zajtrk in nato je šola za Sofio, običajno sem jaz učiteljica. Gre nam kar dobro. Popoldne pa imamo prosti čas,« nam je povedala na hitro.