DOMAČI STUDIO

Samo Kališnik: »Pri devetih letih sem se prvič posnel na kaseto«

Eva Jandl
15. 4. 2020, 21.25
Posodobljeno: 15. 4. 2020, 23.25
Deli članek:

Član Kvatropircev, sin Avsenikove pevke Joži Kališnik, se najraje zapre v svoj studio in ustvarja nove pesmi ali prepeva s svojo Jasmino.

PR
Samo s svojo Jasmino, prav tako glasbenico, s katero sta že dalj časa par.

Samo Kališnik je član glasbene zasedbe Kvatropirci, sicer pa je sin legendarne Avsenikove pevke Joži Kališnik. Samo je gonilna sila uspešne glasbene zasedbe in kot pravi, je njegov hobi pravzaprav kar njegov domači studio. »V njem nastajajo vsi 'kvatrokomadi', in pa vsake toliko tudi posnetek za kakega drugega izvajalca. Že kot mlad fant sem imel veselje s snemanjem pesmi. Ko sem bil star devet let, sem se prvič posnel na kaseto, potem nekje pri 13 letih pa sem že začel snemati prek zvočne kartice na računalnik. Vmes sem imel obdobje nekaj let, ko me je stvar čisto minila, zdaj pa že kake štiri ali pet let precej časa preživim v studiu,« pravi v smehu in doda, da se je začel učiti igranja kitare pri sedmih letih.

Osebni arhiv
Kotiček, kjer nastajajo uspešnice.

Oba pojeva na porokah

Sicer najraje leži na kavču, gleda kakšno komično nanizanko, se sprehaja s psičko Piko, gre v telovadnico ali preživlja čas s svojim dekletom Jasmino Šmarčan iz glasbene zasedbe Mjav, s katero sta že pred časom napovedala poroko. »Oba sva res veliko povezana s porokami, kar zadeva seveda glasbo. Obe najini skupini, Kvatropirci in Mjav, pojeta na poročnih obredih. Po navadivse poteka gladko, se je pa že kdaj zgodilo, da kakšna nevesta ni uspela spraviti prstana na prst. Toda na koncu se vedno vse dobro izteče.«