Zabava

DJ Dey obljublja vrhunsko domačo elektronsko zabavo

R.T.
9. 4. 2020, 10.20
Posodobljeno: 9. 4. 2020, 10.25
Deli članek:

Na Radiu Salomon bo vsak četrtek in petek zvečer poskrbljeno za žur v živo.

Radio Salomon
Dj Dey

Poslušalce, ki bodo udobno nameščeni v varnem domačem zavetju, bo zabaval DJ Dey, konec aprila pa nas zabava čaka tudi v petek od 22.00 do 23.00 z radijsko oddajo Deylicious. V četrtek pa se lahko priklopite na Facebook stran Radia Salomon, saj se bo ob 20.00 »rolala« Domača privatka. S Tadejem smo se pogovarjali o tem, kakšno glasbeno poslastico pripravlja za svoje poslušalce.

Od kod ideja za Salomonovo domačo privatko?

DJ Dey se s tem poslom ukvarja skoraj 15 let, zadnjih 8 let je tudi MC. Za seboj ima že veliko nastopov, med bolj odmevnimi odri sodijo Ultra Europe - glavni oder, plaža Zrče kjer domujejo superklubi Papaya, Noa, Aquarius, Kalypso. Doma pa ga lahko slišite v ljubljanskem klubu Cirkus, kjer že 8 let soustvarja znamko po imenu RnB Explosion in je tudi njen gostitelj.

Idejo sem dobil v pogovoru z Deanom Windischem, ko sva razglabljala o planu za mojo novo radijsko oddajo na radiu Salomon – Deylicious. Dotaknila sva se tudi celotne situacije v kateri se svet nahaja in čez pogovor ugotovila, da je treba ljudem dat nekaj več. Ven ne moreš, lahko si doma, vendar vsem to ne ustreza. Mi želimo to spremeniti.

Kakšni so bili odzivi po 1. livesetu?

Odzivi so bili fenomenalni, spremljalo nas je približno 150 ljudi, kar je za premiero super. Takoj se je pojavila prava slovenska želja po ŠE. Naj omenim še, da smo z Domačo privatko začeli ob sobotah zvečer, zaradi preobremenjenosti pa plesni žur prestavili na četrtek.

Kaj po tvojemu mnenju potrebujemo za nor plesni večer na domačem plesišču?

Predvsem je pomembna energija, ki je odvisna od veliko faktorjev, seveda je glavni krmar vedno DJ, ki lahko popelje do ekstaze ali pa popolnoma uniči zadevo. DJ mora dobro vedeti, zakaj je v danem momentu na odru, in zelo dobro spremljati odzive ter obnašanje publike. Če bi moral dati nasvet nekomu, ki gre žurat, bi zagotovo rekel: Pozabi na čisto vse, ne razmišljaj in se ne sekiraj!

Radio Salomon
Dj Dey

Kakšna glasba se bo vrtela še naprej? Ali lahko pričakujemo kakšno spremembo (nadgradnjo) glede na premiero?

Načeloma je rdeča nit oddaj Deylicious urbana glasba, kjer se dotikam HipHopa, Rnbja, Dancehalla, Reaggetona in podobnih vročih zvrsti. Salomonova domača privatka je "venček" plesnih komercialnih beatov, začnemo bolj počasi, ampak nismo na miru, končamo pa na že kvalitetnih brzinah.

Kaj trenutno, v teh 'drugačnih časih' najbolj zažge, kaj si ljudje najbolj želijo slišati?

Predvsem si želijo drugačne sprostitve in biti sproščeni. Če s svojim izborom in dinamiko dosežeš to samo z glasbo, je toliko lepše. Predvsem pa ima publika v teh časih neverjetno potrebo po vključitvi, tako so še bolj sproščeni, DJ-u pa je to potem mačji kašelj. 

Kako se ti zabavaš v karanteni? Si kakšno stvar naredil prvič?

V karanteni se zabavam z ustaljenimi hišnimi forami, kot so poslušanje glasbe na glas, petje, gledanje risank, kuhanje, risanje, branje, treningi. Nekaj pa sem res naredil prvič. Zdržal z enim tankom skoraj mesec dni! (smeh)