Miha Novak

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas razvedrili

Eva Jandl
8. 4. 2020, 21.15
Deli članek:

Priljubljeni Čuki svoje oboževalce razvajajo prav vsak dan prek družbenih omrežij. Govorili smo z Miho, ki nam je povedal, kako preživlja čas in kaj novega od Čukov lahko slišimo te dni.

Čuki
Smrkajo, kašljajo ... in sočustvujejo s tistimi, ki imajo ljubezen v drugi občini.

Član priljubljenih Čukov Miha Novak (24) pravi, da mu v karanteni nikakor ni dolgčas – čeprav se še nikoli ni zgodilo, da bi bili Čuki kar tri vikende zapored doma. »Sem tip človeka, ki moram biti vedno v pogonu in v akciji, tudi zdaj je tako. Sicer se držim pravil in ostajam doma. Res je, da pogrešam glasbene odre in svobodno gibanje, ampak se vseeno da.« Njegov recept je, da se lotite vsega, za kar prej niste imeli časa, tako je namreč naredil tudi sam. »S ponosom vam lahko povem, da zelo veliko kuham. Tako sem na družbenih omrežjih na primer pokazal, kako pripravim svoj zajtrk – na preprost način sem pripravil domača jajčka z ocvirki. Drugače pa sem v teh dneh otvoril sezono peke na žaru. Sem velik ljubitelj steakov in mesa z žara. Zato je to moj čas, ko prevzamem pripravo kosila za celo družino brez težav. Hvaležen sem za lepo vreme in tako ne samo, da pridno pečem, ampak tudi postorim kaj okrog hiše. Začel sem s košnjo trave, čiščenjem okolice, partnerici Mini pomagam nasaditi kakšne rožice. Poleg tega smo se lotili še beljenja sten in polaganja tapet. Sporočil vam bom, kako bo uspelo. Skratka, dela ne zmanjka,« pravi dobro razpoložen Miha.

Osebni arhiv
Čuk Miha in Leila, hčerka Mihovega dekleta, s svojim petjem navdušujeta na spletu.

AKTUALNA PRIREDBA

Bolj za šalo kot zares, pravi Miha, pa so te dni Čuki priredili delček lanskoletne uspešnice s pomenljivim naslovom Punca, drž’ se stran od mene,ki je te dni še posebej aktualna. Ta delček pesmi so posneli na novo, namesto instrumentov so uporabili kar kihanje, smrkanje in kašljanje, vse skupaj pa so le zaigrali. V videospotu, ki so ga posneli vsak pri sebi doma, jih s čaji, medom in dobro voljo razvajajo plesalke Plesnega mesta, ki so prav tako doma. Pesem poziva vse oboževalce Čukov, naj pazijo nase in na svoje drage in ostanejo doma, da se ta bolezen čim prej konča. Nas pa je pomiril: »Brez skrbi, še vedno smo zdravi in v resnici ne smrkamo in kašljamo, tako kot v novem videoposnetku, v katerem smo mislili predvsem na tiste pare, ki morajo biti trenutno narazen.«Miha pa nam je zaupal naslednji podvig: »Skupaj s Kvatropirci smo se odločili, da posnamemo domačo verzijo komada Če se od spominov da živet. Kmalu ga delimo z vami.«

Osebni arhiv
Miha nam je poslal fotografijo zajtrka, s katerim zdaj razvaja svoji dekleti.