Svetovni glasbeniki

Novi Live Aid: podpora zdravstvenim delavcem

Katarina Kecek
8. 4. 2020, 20.15
Deli članek:

Prihodnjo soboto, 18. aprila, nas čaka glasbeni spektakel po vzoru koncerta Live Aida, na katerem so se leta 1984 združile največje svetovne glasbene zvezde v boju proti lakoti v Etiopiji. V tokratnem duhu časa koncert ne bo potekal na stadionu, gledali pa ga bomo lahko v miru, v udobju lastnega kavča.

Profimedia
Lady Gaga je pomagala pri združevanju glasbenikov.

Organizacija Global Citizen, ki stoji v ozadju koncertov na domu, in Svetovna zdravstvena organizacija s pomočjo družbenih omrežij prirejata velik koncert z naslovom One World: Together at home (En svet: Skupaj doma) v podporo zdravstvenim delavcem, ki se bojujejo proti bolezni covid-19.

Profimedia
Skupaj z ženo je znani filmski igralec Idris Elba prebolel okužbo s koronavirusom.

Skupaj v boj

»S prenosom dogodka v živo, ki ga bo mogoče spremljati na številnih kanalih, bomo počastili tiste, ki tvegajo svoja življenja, da obvarujejo druge,« je povedal direktor Global Citizena Hugh Evans, ki želi s takšnim dogodkom spodbujati enotnost in globalni boj proti okužbi z virusom.

Profimedia
Billie Eilish je pred kratkim dopolnila komaj 18 let, žanje uspeh za uspehom in ruši vse glasbene rekorde.

Od Lady Gaga do Andrea Bocellija

Nastopajoče so, po pisanju ameriških medijev, izbrali v sodelovanju z Lady Gaga, med njimi pa so Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, frontman zasedbe Green Day Billie Joe Armstrong, Chris Martin, David Beckham, Elton John, John Legend, Paul McCartney, Stevie Wonder in številni drugi. Med nastopajočimi bo tudi fimski igralec Idris Elba, ki je pred kratkim prebolel okužbo z virusom in bo spodbujal k sprejemanju in sočutju za okužene, ki si tega niso namerno izbrali. Gostitelji koncerta bodo televizijski voditelji Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon in Stephen Colbert.

Getty Images
Operni pevec Andrea Bocelli se bo proti virusu boril s svojo glasbo.

Humanitarna nota

Iz spletne strani organizacije Global Citizen je razvidno, da so do zdaj zbrali že 35 milijonov dolarjev. Sredstva, ki jih bodo zbirali tudi med glasbenim dogodkom, pa bodo namenjena tistim zdravstvenim delavcem, ki so v času pandemije novega koronavirusa v prvih bojnih vrstah.

Profimedia
One World so podprli številni svetovni športniki, med njimi tudi David Beckham.

Kje ga bom lahko videl?

Koncert One World: Together at Home bo dostopen na številnih platformah, kot so Facebook, Instagram, Twitter in Youtube. Do zdaj so Global Citizen na svoji strani, ki jo je mogoče v živo spremljati na Instagramu, gostili že Hozierja, Camilo Cabello, Shawna Mendesa in mnoge druge.