NOVA PESEM

Manca Špik na pomoč poklicala svoje znane prijatelje

Eva Jandl
6. 4. 2020, 20.15
Deli članek:

Večina glasbenikov s svojimi novimi pesmimi čaka na boljše čase, a ne Manca Špik, ki je izdala tudi videospot, v katerem vidimo kopico medijskih obrazov.

Osebni arhiv
Manca Špik je vesela, saj ji ljudje pišejo, da jim vliva pogum, moč in upanje, da bo kmalu spet vse v redu.

Pevka Manca Špik (39) je še posebej ponosna, saj je v času karantene izdala novo pesem z naslovom Nocoj in videopsot, ki pa je nekaj posebnega – v njem vidimo številne znane obraze, ki nam mahajo iz svojih domov in sprehodov z otroki in svojimi bližnjimi. »Vokale za pesem sem posnela že konec februarja, nato pa so me zasule obveznosti glede koncertne turneje in za snemanje videospota nam je zmanjkalo časa. V prvih dneh marca smo sicer uspeli posneti nekaj tako imenovanih 'playback' kadrov na Cerkniškem jezeru, nato pa nam je načrte za glavnino kadrov z romantično zgodbo, ki bi morali biti posneti v Opatiji, prekrižala resna situacija z virusom. Celotna ekipa niti za sekundo ni oklevala in vse plane smo odpovedali ter se držali navodil vlade o tem, da moramo ostati doma,« pravi Manca.

POKAZALA JE SVOJO HČERKO

Manca zavzdihne in nadaljuje: »Morali smo improvizirati. Osebno sem priklicala kar lepo število svojih prijateljev iz medijskega sveta in jih prosila za uslugo. Obrazložila sem situacijo in jih prepričala, da posebej za moj spot posnamejo nekaj luštnih, domačih videoposnetkov. Odziv je bil nad pričakovanji! Prejeli smo toliko posnetkov, da smo bili pred težko nalogo izbrati le najboljše, saj za vse ni bilo dovolj prostora v spotu.« Manca še pove, da je v valu navdušenja nad poslanimi posnetki tudi sama prijela telefon in s hčerko Lano posnela nekaj kadrov.

RADA BI OBJELA NAJDRAŽJE

Pevka je nad prvimi odzivi nad pesmijo navdušena. »Lep je občutek, ko mi poslušalci in poslušalke napišejo, da jim pesem vliva pogum, moč in upanje, da bo kmalu spet vse v redu! Tudi jaz se veselim dneva, ko bom lahko spet objela svoje najdražje, ki jih zelo pogrešam! Skupaj zmoremo!« Manca je še povedala, da bo koncertno turnejo ob svoji 15. obletnici glasbene kariere, ki je bila zaradi virusa prekinjena, nadaljevala predvidoma septembra.