Koronavirus preti starejšim in mlajšim

Pri priljubljeni pevki potrdili koronavirus: "Bolezen je resna in resnična"

A.S.
4. 4. 2020, 09.40
Posodobljeno: 4. 4. 2020, 12.51
Deli članek:

Ameriška pevka Pink je potrdila, da so ji odvzeli bris, test na sars-cov-2 pa je bil pozitiven.

Instagram
Pevka Pink s sinom

Zvezdnica Pink se je oglasila na družbenem omrežju Instagram in sledilcem zaupala, da se je tudi sama okužila z novim koronavirusom.

"Pred dvema tednoma so se pri meni in triletnemu sinu Jamesonu začeli kazati simptomi, značilni za covid-19," je zapisala pevka in sporočila, da je upoštevala vsa navodila. Družina je bila že pred pozitivnim testom v zavetju doma, tudi kasneje so ostali v samoizolaciji.Pred nekaj dnevi pa so Pink ponovno odvzeli bris, test je bil negativen.

"Ta bolezen je resna in resnična. Ljudje morajo vedeti, da preti mlajšim in starejšim, zdravim in bolnim, premožnim in revnim. Testiranje bi moralo biti brezplačno in širše dostopno, da bi lahko zaščitili naše otroke, družine, prijatelje in skupnosti," je zapisala zvezdnica in navedla, da bo donirala pol milijona ameriških zelencev za zdravstvene delavce, ki se borijo na prvi liniji in sicer kliniki v Philadelphii, na kateri je 18 let delala njena mati, in pol milijona skladu za zdravstveno zavarovanje mesta Los Angeles.

Pevka je bila ob tem zelo kritična do ameriške vlade, ki da ni dovolj hitro zagotovila testov za novi koronavirus. "Popolna farsa in neuspeh naše vlade je, ker ni zagotovila, da bi bilo testiranje bolj dostopno," je zapisala.

Kot vsi drugi znani in manj znani obrazi, je tudi ona ljudi pozvala, naj ostanejo doma.