Uči se sproti

Mladi očka Blaž Švab: Okoli mojega doma so hodili zalezovalci

Eva Jandl
2. 4. 2020, 20.21
Posodobljeno: 2. 4. 2020, 22.40
Deli članek:

Priljubljeni Blaž Švab je iskreno povedal, kaj misli o samopromociji na račun komaj rojenih otrok in zakaj o svoji družini in očetovstvu raje ne govori.

Marko Vavpotič/M24.si
Konec februarja je Blaž prvič postal očka.

Pevec skupine Modrijani in televizijski voditelj priljubljene oddaje Slovenski pozdrav Blaž Švab je bil v pretekli oddaji Slovenski pozdrav sam na odru v studiu, medtem ko se je sovoditeljica Darja Gajšek oglasila iz svojega doma. Kot so pojasnili na TV Slovenija, so oddajo zaradi ukrepov zaradi koronavirusa snemali tako, da je bil en voditelj v studiu, drugi pa doma, in tako bodo nadaljevali tudi naprej, le da bo v naslednji oddaji doma Blaž, Darja Gajšek pa bo v studiu. Blaž Švab karanteno seveda preživlja doma, tudi turnejo skupine Modrijani so odpovedali. Zagotovo pa je Blaž zelo zaposlen, saj je pred kratkim postal očka dečku.

Učim se sproti, kot vsi očetje

Imena otroka nam ni želel izdati, zato pa je strnil svoje misli o očetovstvu: »Temeljno človekovo duhovno dogajanje je doživljanje. Notranji vzorec doživljanja »proizvaja« mir in zadovoljstvo. Tega ne želim kaliti z nenehnim delanjem fotografij in njihovim opisovanjem na družbenih omrežjih. Raje živim in ohranjam fokus. Stik s sabo. O družinskem življenju ne govorim. Zaradi več razlogov. Samopromocija na račun komaj rojenih otrok ni v mojem sistemu vrednot. Vsak dan kdo postane oče, pa o tem ne govori. Ne prenesem tega razkazovanja. Dajmo otroku čas. O tem bom govoril, ko bom želel kaj sporočiti ali komu pomagati s kako izkušnjo. O svoji vlogi očeta nimam kaj pokazati niti kaj povedati. Ker se sproti učim, kot se učijo vsi očetje. O tem bo najbrž lahko govoril moj otrok. Ne pa jaz. Prav tako pa je varnost družine na prvem mestu. Imel sem nekaj zalezovalcev, ki so hodili okoli mojega doma. Zakaj bi tvegal. Težko je to razložiti. Je pa tudi tukaj potrebne nekaj razsodnosti in treba je določiti, kaj so v življenju prioritete.«

Osebni arhiv/Radio Veseljak
Med karanteno je doma, kjer skrbi tudi za vrt.