Zabava

Daniel Popović v karanteni ustvarja nove uspešnice

T. R.
31. 3. 2020, 22.16
Posodobljeno: 1. 4. 2020, 14.23
Deli članek:

Absolutni rekorder na ozemlju bivše Jugoslavije, ki je svojo ploščo Bio sam naivan, na kateri je tudi mega hit Džuli, prodal v kar 1.200.000 izvodih in ikona Balkana, Daniel Popović, te dni preživlja doma, kjer se sprošča v družbi soproge Aleksandre in ustvarja nove pesmi, za katere že komaj čakamo, da ugledajo luč sveta.

Osebni arhiv

''Zdi se mi, kot da smo se znašli v znanstvenofantastičnem filmu,'' pove Daniel, ki doda, da se mu na trenutke zdi, kot da smo ujeti v nočni mori, iz katere se ne moremo zbuditi. ''Komaj smo se dobro znašli v novem letu, za katerega so si mnogi želeli, da bi bilo boljše, kot je bilo preteklo leto. Pandemija nas je ujela nepripravljene in upam, da bo situacija čimprej mimo in da kmalu odkrijejo cepivo, ki bo lahko rešilo populacijo,'' pove Daniel, ki nas podobno kot večina drugih znanih Slovencev poziva, da poslušamo, ubogamo in se striktno držimo navodil vlade in pristojnih institucij. ''Samo s samodisciplino in upoštevanjem vseh navodil bomo pomagali tako sebi, kot drugim in samo tako bomo lahko čimprej zajezili virus in se nekoč spet mirno sprehajali po ulicah in počeli vse, kar smo počeli do prihoda te pandemije,'' pove Daniel, ki se zaveda, da smo na preizkušnji.

Vzel si je čas za stvari, za katere prej ni bilo časa

''Vse smo jemali za samoumevno, čas smo porabljali za nepomembne stvari, zdaj pa smo se bili prisiljeni ustaviti,'' pove Daniel, ki čas preživlja s soprogo Aleksandro. ''Poskušava se zamotiti s stvarmi, za katere prej nikoli ni bilo časa,'' pove in doda, da soproga veliko ustvarja v kuhinji, počiva in se vsake toliko javi na družbenih omrežjih, sam pa se ob večerih rad zapre v studio, kjer ustvarja nove pesmi. Po uspešnicah Hej lane moje in Tvoj heroj, ki ju je naredil v sodelovanju s priznanim velenjskim glasbenikom, aranžerjem, skladateljem in producentom Zvonetom Hranjecem, s katerim odlično sodelujeta, tako lahko po koncu karantene zagotovo pričakujemo veliko novih uspešnic s strani legendarnega pevca, producenta, aranžerja in tekstopisca.

Osebni arhiv

Ker sta v rizični skupini, se ne izpostavljata

''Oba s soprogo paziva nase, saj sva oba v visoki rizični skupini, pove Daniel, ki doda, da se v teh časih več posvečata drug drugemu in redno sledita aktualnim informacijam. ''Z ženo vsak dan obnemiva ob številkah obolelih in umrlih po svetu in nepredstavljivi požrtvovalnosti zdravstvenega osebja tako pri nas, kot tudi po svetu,'' ganjeno pove in doda, da se želi globoko pokloniti vsem tistim, ki se borijo za življenja ljudi, ki so vsak dan izpostavljeni visokemu tveganju, tistim, ki skrbijo za zalogo najnujnejših zadev, trgovcem, civilni zaščiti, policiji, vojski, gasilcem, medijem, poštnim uslužbencem, dostavnim službam, prostovoljcem, ki morajo kljub težkim razmeram hoditi v službo.

Čas je, da stopimo skupaj

''Moj sin je v Zagrebu, hčerka v Kanadi, sestra in brat pa v Črni Gori, tako da sem z njimi stalno v kontaktu in jih opozarjam, naj pazijo na sebe. Seveda je težko, ko se ne vidimo in ko si v strahu za svoje najbližje, zato še posebej apeliram na vse, da naj upoštevajo navodilo OSTANITE DOMA, kajti samo to nas bo rešilo,'' pove in vsem želi, da ostanemo zdravi. ''Veselim se novih časov in trenutka, ko bomo vsi glasbeniki zopet lahko v živo razveseljevali svojo publiko in res sem hvaležen, da zdaj za mano stoji tako profesionalni team ljudi, kot jih ima Event24, ker vem, da bomo skupaj spisali veliko lepih zgodb,'' za konec še doda legendarni glasbenik.