Zabava

V objemu gorenjskih vršacov se počuti mirno in optimistično

N.N.
28. 3. 2020, 13.14
Deli članek:

Ajda Mlakar, voditeljica na Radiu Aktual, se v trenutni situaciji, s katero se bori cel svet, drži pregovora, ki ga je neštetokrat slišala od svoje mame.

Radio Aktual
Ajda Mlakar

»Nobena stvar ni tako slaba, da ne bi mogla biti tudi za kaj dobra. Na srečo imam možnost dneve preživljati na Gorenjskem, kjer sva s partnerjem v »samo karanteni«. Vsak dan greva vsaj za nekaj ur v naravo. Izven prestolnice je veliko lažje najti kotiček samo zase, prav tako ni čutiti take panike in nervoze,« je zaupala Ajda Mlakar, ki je v svojo dnevno rutino vključila tudi opazovanje sončnega zahoda: »Našla sem čudovito pozicijo in dejansko se vsak dan prav veselim, da bo ura 18. in jo mahnem na »moj hribček«. Še nekaj tednov nazaj je bila to samo nora misel, saj se je moj delovnik redkokdaj zaključil pred sedmo zvečer.«

Čeprav je v teh časih v zraku veliko negotovosti in bi se Ajda zlagala, če bi rekla, da jo skrbi, kaj bo v prihodnosti. Trudi se, da v vsakem dnevu najde nekaj dobrega, pa tudi sladkega. »Začelo se je z nedolžnim tiramisujem, zdaj pa praktično ne mine dan, da ne bi pripravila kakšne sladice. Letos tudi ne bom mogla praznovati rojstnega dneva in je to moje »tolažilno darilo«,« je v smehu povedala radijka.

Sicer pa še vedno dela na radiu, kjer so sprejeli posebne ukrepe in reorganizirali delo. S sodelavci se poskušajo čim manj srečevati, zato ne delajo več v jutranjih parih, studio večkrat na dan razkužijo in prezračijo, vse razen radijskega etra, delajo od doma. »Se mi pa zdi, da v takih situacijah naše delo nosi posebno poslanstvo, saj poskušamo ljudi ne samo informirati, ampak tudi bodriti in navdajati z optimizmom. S to mislijo stojim pred radijskim mikrofonom in zares čutim še dodatno odgovornost do vseh naših poslušalcev. Zavedam se, da so mnogi med njimi čez noč ostali brez službe ali pa so bolni in potrebujejo malo spodbude. Stisk, ki so nastale, ne smemo ignorirati,« je sklenila voditeljica.