SVEŽE

Kdo si želi dišati kot slavček Murko?

N.S.
28. 3. 2020, 07.00
Deli članek:

Eden in edini Damjan Murko, ki velja za najboljšega samopromotorja, kar smo jih kdaj imeli na slovenskih tleh, preseneča vedno znova in znova. Še pred novo pesmijo Kabriolet se je slavček za svoje zveste oboževalce spet izkazal. Od zdaj naprej lahko celo dišite po njem.

osebni arhiv
Uspešen samopromotor Damjan Murko je po koledarju in skodelicah zdaj serviral še svoj parfum.

Slovenski slavček Damjan Murko je namreč pred dnevi predstavil svoj parfum. In čeprav ni prvi znani Slovenec s svojim parfumom, z dvignjeno glavo in brez podbradka pravi: »Nisem prvi, sem pa edinstven!« 

Po izdani plošči Šok in koledarjih so zdaj na voljo še parfumi. Od kod ideja?
Z mojo ekipo in idejno vodo vseh projektov Urošem Apostolovičem - Apom nikoli ne počivamo. Ko ljudje že mislijo, da nam zmanjka idej, postrežemo spet z novo. Ljudje od mene to preprosto pričakujejo. Delam pa s srcem in za tiste, ki me že skoraj 20 let spremljajo. Moj vonj bodo lahko imeli na sebi zmeraj.

Na podlagi česa ste izbrali vonj?

Na voljo je ženski in moški parfum, prepričan sem, da si bo vsak izmed vas želel na sebi svež vonj, ki sem ga izbral samo za ljudi, ki znajo in si upajo biti drzni ter priznati, da dišijo po meni. (smeh)

Kateri od vaših izdelkov vam je najljubši?

Joj, težko rečem. Pravijo, da prvega ne pozabiš nikoli, in prva stvar, ki smo jo pred mnogimi leti »forsirali« kot moj zaščitni znak, je bil vroči koledar, ki se še zdaj po vseh teh letih prodaja za med. Broške, knjige, skodelice, vse ima posebno mesto v  moji zakladnici. Verjamem pa, da bodo parfumi presegli vse ostale izdelke.

Kaj lahko od vas še pričakujemo? Je v igri morda še kak Murkov izdelek?

Veliko stvari še imam v rokavu, seveda je prezgodaj o njih govoriti. Največji projekt sta seveda nova pesem Kabriolet in videospot, nič manjši pa parfum. Tako noro se veselim, da se bodo parfumi podarjali za rojstne dni, materinske dneve, valentinovo in božič, saj je vedno lepo podariti Murka. (smeh)

Zakaj mislite, da se bo vaš parfum prodajal tako dobro? Že nekaj znanih Slovencev se je odločilo za prodajo parfumov ...

Vem, da nisem prvi, sem pa edinstven. Res je, da sem na naši sceni samo številka, ampak sem številka ena. Vedite, ko grem z odra, ne potrebujem rož, dajte mi kuverto. Dovolite, da vas »pošpricam«, kar je tudi napis na mojem novem parfumu. Kdo bi se uprl tako zanimivi osebi in kdo bi lahko rekel ne? (smeh)

No, več bo pokazal čas, seveda vam želimo vse dobro tudi pri tem projektu ...

Hvala. Le verjemite. Jaz verjamem v to, da če imaš močno vizijo in predano voljo, ti lahko uspe čisto vse. S temi mislimi sem tudi gradil svojo kariero, pa poglejte, kaj je se je izcimilo. Prešel sem iz okvirja povprečnosti in zdaj sem tukaj, kjer sem si zmeraj želel biti.