Princ Charles Covid-19

Pri prestolonasledniku potrdili bolezen covid-19

K.M.
25. 3. 2020, 12.05
Posodobljeno: 25. 3. 2020, 16.38
Deli članek:

Kraljeva družina je potrdila, da je bodoči britanski kralj okužen z novim koronavirusom. Žena Camilla naj bi bila na testu negativna.

Reuters
Princ Charles

Danes so sporočili, da je britanski princ Charles, bodoči kralj Velike Britanije, zbolel za boleznijo covid-19. Ob tem kraljeva družina dodaja, da je v samoizolaciji na škotskem gradu Balmoral, kjer je tudi njegova žena Camilla, njeni testi so negativni. 

Charles se je začel počutiti slabo štiri dni potem, ko se je srečal z monaškim knezom Albertom, njemu so bolezen potrdili že pred dnevi. 'Kraljevi glavi' sta en nasproti drugega sedeli na dogodku WaterAid v Londonu, 10. marca. 

Prinčev predstavnik za stike z javnostjo je povedal: "Valižanski princ je bil pozitiven na testu za koronavirus. Kaže blage simptome, drugače pa je dobrega zdravja in dela od doma. Testirana je bila tudi vojvodinja, a testi niso pokazali prisotnost virusa. Sta v samoizolaciji na svojem domu na Škotskem." Dodali so tudi, da ni uradno znano, kjer se je princ Charles virusa naleze, saj je imel kar nekaj obveznosti, da pa obstaja možnost, da se je virusa nalezel od monaškega kneza oziroma na istem dogodku, kot Albert.