Finančna podpora

Inja Zalta prosila za denar, uslišali so jo. Prejela je kar toliko prostovoljnih prispevkov

R.T.
23. 3. 2020, 16.01
Posodobljeno: 23. 3. 2020, 16.07
Deli članek:

Igralka je prosila za pomoč, uslišali so jo številni.

Instagram
Zvezdnica se je znašla v škripcih.

Spomnimo:

"Jaz sem trenutno v Los Angelesu in grem skozi čudno obdobje. Ne vem, kaj naj naredim, zato vas prosim za pomoč. Trenutno nimam službe, ne morem domov, nimam nikjer za biti. To obdobje bo zame zelo težko, če ne bom dobila malo več pomoči od ljudi. Zato vas prosim, če ima kdorkoli evro, dolar za eno kavico, če lahko nakaže na račun, ki sem ga ustvarila danes. Bila bi neskončno hvaležna," je pred dnevi v video sporočilu povedala Inja Zalta, ki se je ljubitelji slovenskih serij zagotovo še vedno spominjajo po upodobitvi Nine Dolinar v Usodnem vinu. V komentarjih pod sporočilom je objavila še zapis: "Nisem si nikoli predstavljala, da bo takšna situacija. Ne bi tega naredila, če ne bi rabila. Lažje je vsakemu dati za kavico kot pa da prosim svoje bližnje za denar. Vedno mi je bilo težko sprejemati pomoč. Vsi smo ranljivi, vsi imamo vzpone in padce. Ni lahko tukaj".

Njeno sporočilo je izzvalo številne kritike. "Kako neodgovorno, neodraslo, da se oseba enači z afriškim otrokom, ki nima dobesedno ničesar s čimer bi se preživljal, in prosi za donacije, namesto, da se vzame v roke, se finančno izobrazi (ker očitno je ta oseba ves denar, ki ga ni bilo malo, potrošila) in se zaposli npr. kot varuška ali pa natakarica," je pod Injino objavo zapisal en od uporabnikov družbenega omrežja Instagram in ogorčeno dodal: "Skrajno neodgovorno in zelo egoistično. Ljudje, donirajte raje sosedu ali pa podprite organizacijo, ki se ravna po vašem prepričanju, ne pa donirat propadlim estradnikom, ki ne znajo prevzeti odgovornosti za svoja dejanja".

Vsi pa niso podobnega mnenja. Nekateri so zapisali, da Injo razumejo in ji zaželeli, da se kmalu postavi na noge. Številni pa so njeno prošnjo tudi uslišali, saj je igralka prejela že več kot 730 prostovoljnih prispevkov.