Invictus

Nov udarec za princa Harryja

R.T./STA
19. 3. 2020, 20.32
Deli članek:

Med številnimi športnimi dogodki, ki so prestavljeni zaradi pandemije novega koronavirusa, so po novem tudi posebne igre britanskega princa Harryja, tako imenovane igre Invictus.

Profimedia
Med številnimi športnimi dogodki, ki so prestavljeni zaradi pandemije novega koronavirusa, so po novem tudi posebne igre britanskega princa Harryja.

Tekmovanje za nekdanje vojake, ki so bili poškodovani med služenjem, poteka v formatu olimpijskih iger. Po prvotnih načrtih bi letos morale potekati od 9. do 16. maja v Haagu, a bodo verjetno prestavljene na prihodnje leto, je danes sporočil princ.

Pobudo za organizacijo iger Invictus je Harry podal po koncu služenja vojske v Afganistanu. Letos naj bi se na tem tekmovanju zbrali nekdanji vojaki iz 20 držav.

Tekmovanje v Haagu je le zadnje v nizu športnih dogodkov, ki so prestavljeni zaradi širjenje novega virusa. Največji dogodek doslej je nogometni euro 2020, ki bo po novem prihodnje leto.

Pod vprašajem pa so tudi poletne olimpijske igre v Tokiu, čeprav organizatorji za zdaj vztrajajo, da ne razmišljajo o alternativnih datumih. Te bi se po sporedu morale začeti 24. julija, pred tem pa bo potrebno izvesti še številne kvalifikacije.