JURE JAKLIČ

Član priljubljenih Kvatropircev rešuje življenja

Eva Jandl
19. 3. 2020, 06.58
Deli članek:

Odločil se je, da bi rad pomagal ljudem v stiski.

Osebni arhiv
jure jaklič gasilec

Baritonist in član uspešne ter priljubljene slovenske glasbene skupine KvatropirciJure Jaklič je pred kratkim postal oče. Dobil je sina Maja. Že takrat nam je povedal, da neprespane noči zanj ne predstavljajo problema, saj je kot prostovoljni gasilec vajen zgodnjega zbujanja. Ko zapiska pozivnik, mora biti Jure v pripravljenosti.

Osebni arhiv
Med vajo, kako rešiti človeško življenje.

Kot prostovoljni gasilec Jure dela že več kot deset let. Kot pravi, je bilo to zanj sprva hobi. »Pozneje pa je preraslo v bolj zahtevno in profesionalno delo. Reševanja in pomoči ljudem v stiski ne moremo ravno opredelit kot hobi.« V preteklosti, še preden so delovali Kvatropirci in je imel Jure več časa, se je zelo rad ukvarjal s športi, kot so odbojka, ples in košarka. »Ko sem se še ukvarjal s športom, je bilo gasilstvo strast. Potem pa sem se odločil, da bi rad pomagal tudi ljudem v stiski, in se včlanil v gasilsko društvo. Zdaj sem operativni gasilec, tehnični reševalec in bolničar že več kot 10 let.«

Radio Aktual
Jure s svojimi Kvatropirci, pionirji štiriglasnega petja pri nas.

NAJRAJE JE Z DRUŽINO

Delo, ki ga opravlja, rešuje mnoga življenja in Jure ponosno pove, da je v Mengšu okrog 100 gasilcev. »Vsaj 35 nas je operativnih, tu je še gasilska mladina, tako da nam ni dolgčas.« Mladi očka še pravi, da ima zaradi velikega uspeha, ki ga doživlja skupina Kvatropirci, in gasilstva bolj malo prostega časa, ko pa ga najde, se najraje sprošča s sprehodi v naravi. »Najraje preživljam čas s svojo družino. Če pa ostane kaj časa, je vedno dobrodošel kakšen dober film.« Tudi Kvatropirci, ki so bili ravno sredi svoje turneje po Sloveniji, so seveda prestavili termine svojih nastopov na poznejši čas in nam sporočili, da se vestno držijo navodil in so doma. Na valentinovo pa so izdali pesem in videospot Ko sreča bo ujeta, ki je tudi na njihovi zadnji plošči Do:zdaj.