Zabava

Podarili so nam žarek upanja in dobro glasbo

E.J.
17. 3. 2020, 21.00
Deli članek:

Tudi znani slovenski glasbeniki so se včeraj ob 18. uri zbrali na balkonih s svojimi inštrumenti, da bi se zahvalili vsem, ki morajo delati, in ostale opozorili – ostanite doma!

osebni arhiv
Jan Plestenjak je zaigral za vse, ki v teh trenutkih skrbijo za Slovenijo.

Če ste včeraj zvečer stopili na balkon, ste skoraj zagotovo lahko slišali petje in glasbo. Slovenski glasbeniki so namreč na celotno javnost naslovili poziv, naj se prebivalci zberemo na svojih balkonih, terasah in vrtovih ter zapojemo in zaigramo, saj, kot so sporočili iz Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, ki je pobudo podprl, je ravno glasba tista, ki človeka navda s pozitivnimi čustvi in upanjem. S svojimi inštrumenti so se na balkonih in ob oknih pojavili tudi znani slovenski glasbeniki, svojo glasbo pa so pospremili še s kratkimi komentarji glede trenutnih razmer zaradi koronavirusa v Sloveniji.

osebni arhiv
Mark Zebra spodbuja, da ostanemo doma, da bi se lahko spet videli čez nekaj tednov.

VSI PRAVIJO: OSTANIMO DOMA

Pevec Mark Zebra se je s kitaro v rokah nastavil soncu in povedal, da se je tudi sam pridružil izzivu Ostani doma. »Stopimo skupaj in poskrbimo zase, če pa ne zase, za vse šibkejše, da se spet vidimo čez nekaj tednov!« Navdušenje je požel tudi Vlado Kreslin, ki je zaigral na kitaro na svojem balkonu v Črnučah, Jan Plestenjak je pesem namenil vsem v našem zdravstvu, »ki nesebično in požrtvovalno skrbite za Slovenijo – hvala«, je zapisal, medtem ko so fantje iz skupine Gadi zaigrali vsak na svojem balkonu: »Koncert za zvestobo – podpora vsem, ki se trudijo in delajo, ostali pa ostanite doma.« Tudi kitarist Gregor Bezenšek, znan kot SoulGreg Artist, je zapel, pridružili sta se mu hčerka in žena, zapeli pa so: »Ostani doma, s tem rešuješ življenja, tu smo drug za drugega.«

osebni arhiv
Vlado Kreslin z glasbo proti koronavirusu.