PREVIDNOST

V samoizolaciji tudi kraljica z vso družino

N.S.
18. 3. 2020, 06.50
Deli članek:

Pandemija koronavirusa je od doma pregnala tudi 93-letno britansko kraljico Elizabeto II. Buckinghamsko palačo v Londonu naj bi po navedbah britanskih medijev zapustila že pretekli četrtek.

Profimedia
Kraljica je 100-odstotno previdna!

Koronavirus, ki vse bolj hromi življenja ljudi po vsem svetu, je iz glavne kraljeve rezidence v Združenem kraljestvu, slovite Buckinghamske palače, pregnal tudi kraljico Elizabeto II.

Po poročanju britanskih medijev je najstarejša monarhinja na svetu, ki tako spada v najbolj rizično skupino ljudi, na katere preži koronavirus, svoje glavno domovanje zapustila že minuli četrtek in se v spremstvu osebja odpravila na grad Windsor.

V POPOLNI KARANTENI

Kot poročajo številni mediji, potekajo priprave za karanteno 93-letne kraljice in njenega 98-letnega moža Philipa, ki trenutno prebiva v gradu Sandringham, če bi se razmere glede koronavirusa na Otoku še poslabšale. »Kraljica je dobrega zdravja, a smo jo iz preventivnih razlogov umaknili na varno. Veliko njenega osebja je zaradi koronavirusa paničnega,« je medijem zaupal vir blizu kraljeve družine. Grad Windsor je približno 40 kilometrov oddaljen od Buckinghamske palače, ki jo kot turistično znamenitost nenehno oblegajo turisti. »Kraljici, ki bo čez dober mesec praznovala 94. rojstni dan, so zato njeni uslužbenci svetovali, da bo najbolj varno, če se za ta čas umakne na grad.«