V vzpodbudo vsem

Tudi Kris ne more domov

R.T.
15. 3. 2020, 20.28
Posodobljeno: 15. 3. 2020, 20.30
Deli članek:

Kris dobro ve, kaj pomeni biti doma in se paziti. Sedaj še toliko bolj.

Facebook
Kris Zudich

“Težki trenutki so pred nami,” sta na facebooku zapisala Krisova starša, ki slovensko javnost redno obveščata o stanju malčka, ki smo mu s skupnimi močmi spremenili življenje. Ob tem sta opozorila, da moramo v času pandemije novega koronavirusa, še posebej paziti na ljudi, ki spadajo v tvegano skupino. Zavedati se moramo, da rizična skupina niso samo abstraktni ljudje, ampak tudi marsikdo, ki ga poznamo. “Med njimi je tudi naš Kris in med njimi so tudi vsi Krisovi prijatelji s podobnimi diagnozami,” sta spomnila. “Verjemite, ni težko potrpeti, samo da bomo vsi dobro."

Krisova družina, ki v Združenih državah Amerike že več mesecev izvaja terapijo, dom močno pogreša. “S Krisom dobro vemo, kaj pomeni biti doma in se čuvati. Še bolj se pa tega zavedamo sedaj, ko nismo doma in bi vse na tem svetu naredili in dali, da bi bili lahko v svojem stanovanju, ob svoji družini in prijateljih.”

Morda se zdi, da je biti doma in čakati, da nevarnost epidemije mine turobno in težko, a že biti doma je velika sreča. “Konec meseca, naj bi koncno zakljucili tukaj zdravljenje in se vrnili domov… Resnično si želimo, da bo šlo vse po planu. Saj smo raje doma v karanteni, kot na drugi strani sveta.” “Ljudje poskrbite zase in za svoje bližnje. Ostanite doma - skupaj zmoremo,” sta še zapisala.