Ganljivo

FOTO: Severina: "Moj 'koronavirus' se je začel konec lanskega novembra"

R.T.
15. 3. 2020, 10.05
Posodobljeno: 15. 3. 2020, 10.07
Deli članek:

Severina je na instagramu opisala svojo bolečino.

Instagram
Severina s sinom Aleksandrom

Hrvaška pevka Severina Kojić (47) je novembra izgubila sodno bitko za skrbništvo nad sinom Aleksandrom (7). Zvezdnica, ki s svojimi sledilci in sledilkami deli trenutke iz zasebnega življenja, je tudi tokrat na instagramu objavila zapis, a katerim se je dotaknila mnogih.

Kljub razsodbi, ki njej in njenemu možu Igorju Kojiću (32) prepoveduje, da bi na družabnih omrežjih objavljala fotografije otroka, je ob zapisu delila tudi fotografijo, na kateri pozira v sinovem objemu. 

"Veliki pisatelj Gabriel García Márquez je napisal prečudovit roman 'Ljubezen v času kolere'. Jaz nisem veliki pisatelj, opisala pa bom, kako je videti ljubezen v času korone. Jaz sem mama, ki so ji pred 117 dnevi iz objema iztrgali sedemletnega dečka in ga odpeljali iz njegove postelje. Jaz sem samo ena mama, ki se je v teh 117 dneh zbujala v solzah, razen približno 10 dni. Tolikokrat je v zadnjih treh mesecih in pol prespal v našem domu. Sinoči sem ga sanjala in jokala. Nepopisna bolečina, mešani občutki zaradi koronavirusa in trpljenja ljudi, ki so zboleli in ne vedo zakaj. Ne vemo niti kako se zdravi, niti koliko časa bo vse to trajalo, zdravila ni... Moj 'koronvirus' traja od 28. novembra 2019, ko sem izvedela, da so mi mojega sina, ki je od rojstva z menoj in je z menoj živel v sreči in zdravju, obdan z ljubeznijo, odvzeli z nepravnomočno presojo, ki je prišla kot korona. V hrvaškem pravosodju se nikoli ni zgodil tovrsten primer," je zapisala.

Navedla je, da se je to, kar se je njej zgodilo, na hrvaških tleh zgodilo prvič: "Prvič je presoja v nasprotju z mnenjem izvedencev, prvič se je otrok, ki je rojen na Hrvaškem in je hrvaški državljan, ki obiskuje hrvaško šolo, dodelil staršu, ki ima na Hrvaškem zgolj začasno bivališče". 

Pevka je sporočila, da je le "mama, ki še vedno trpi" in dodala: "Moj koronavirus ima zdravilo, to pa je pravica, ki še vedno zamuja. Jaz lahko svojega otroka objamem šele v torek ob treh. Znano pa je, na katerem računu je pristala milijarda kun, kdo je plačal igrišče šoli, ki jo, na žalost, obiskuje moj sin. Tam so mu grozili, ga vlekli"... 

Izpostavila je, da po Aleksandra v šolo ne sme priti njiti njena mama, otrokova babica, ali nečakinja in soprog, s katerim je poročena že več let.