Zabava

Kdo je Slovenec, ki bo na Evroviziji pel za Nemčijo?

E.J.
29. 2. 2020, 20.33
Posodobljeno: 29. 2. 2020, 21.26
Deli članek:

Danes 22-letni Benjamin Dolić bo sredi maja v Rotterdamu zastopal Nemčijo. Pri nas mu uvrstitev na Emo pred štirimi leti žal ni uspela.

Profimedia
Ben že dve leti živi v Berlinu, kjer se posveča svoji pevski karieri in učenju nemščine.

Slovenec Benjamin Dolić (22), ki trenutno živi v Berlinu, je vesel sporočil novico, ki je bila, kot pišejo nemški mediji, dobro varovana skrivnost: uspelo mu je prepričati dve neodvisni žiriji in postati nemški predstavnik na 65. pesmi Evrovizije, ki bo v Rotterdamu.

Nemški mediji izpostavljajo, da se je Benjamin, ki danes nastopa pod imenom Ben Dolic, že želel preizkusiti na evrovizijskem odru, in sicer je pred štirimi leti nastopil s skupino D Base, a žal neuspešno. Nato se je z družino preselil najprej v Švico, od predlani pa živi v Berlinu. Od selitve v tujino se je posvetil učenju nemščine in svoji pevski karieri – predlani je v osmi sezoni šova The Voice of Germany slavil drugo mesto, nato pa je odšel na turnejo po Nemčiji in Avstriji. Pri nas smo ga spoznali še pred selitvijo, ko je pri komaj 12 letih nastopil v slovenskem šovu Slovenija ima talent, kjer je prišel do polfinala in zapel pesem Thriller malo pred tem umrlega Michaela Jacksona.

Profimedia
Benjamin se je izvrstno izkazal v nemškem šovu The Voice.

Dokazal sem se kot profesionalec

»Ko sem izvedel novico, da sta me izbrali obe žiriji, so me čustva popolnoma preplavila. To, da lahko sodelujem na Evroviziji za Nemčijo, zame pomeni izpolnitev sanj, dokazal sem se kot profesionalni pevec. Mislim, da imamo popolno pesem za evrovizijski oder, in dal bom vse od sebe za Nemčijo,« so na spletni strani Evrovizije zapisali njegov prvi odziv, sam pa je še zapisal, da je to zanj velika čast in da komaj čaka, da stopi na oder. Nemški mediji poročajo, da je Ben izjemen pevec, ki naj bi na odru postregel z zmagovalno kombinacijo: pesem mu je napisal Boris Milanov, ki je v zadnjih štirih letih napisal sedem pesmi, ki so bile uspešne na Evroviziji, tri od njih so prišle med prve štiri pesmi. Koreografijo pa mu sestavlja vrhunski Marty Kudelka, ki sicer skrbi za koreografije Justina Timberlaka in Jennifer Lopez na turnejah.

Facebook
Na oddaji SIT je oponašal Michaela Jacksona.