ISKRENO

Priljubljeni slovenski pevec: "Ne hrepenim po tem, da moram biti nujno v zvezi"

N.S.
27. 2. 2020, 06.55
Deli članek:

Priljubljeni pevec David Amaro trenutno navdušuje s svojo novo pesmijo Repriza. Po vrnitvi s Kanarskih otokov, kjer je snemal videospot, nam je zaupal nekaj sočnih podrobnosti o pesmi, življenju in ljubezni.

Matic Gabriel
Priljubljeni pevec David Amaro si želi biti čim bolj iskren v tem, kar počne.

David, vprašanje, ki si ga zadnje čase postavljajo številni – po koncu šova si ostal v Sloveniji, torej se ne boš več vrnil v Anglijo, kjer si živel zadnjih šest let?

Ja, res je. Ostajam v Sloveniji in se v Anglijo nimam namena vrniti.

Zakaj takšna odločitev?

Nisem se niti zavedal, kako zelo sem pogrešal Slovenijo oziroma še bolj natančno Balkan in to balkansko kulturo, ki je meni zelo blizu, dokler po šestih letih nisem spet zaužil Slovenije in tu dejansko, zaradi oddaje, spet živel. Ob misli, da se vrnem nazaj v Anglijo, ko je prišlo do tega, me je močno stisnilo v srcu in postalo takoj jasno, da je ta zgodba zame zaključena.

Televizijski šov ti je odprl številna vrata, kar pomeni, da si zdaj polno zaseden, kajne? Nastopi, snemanja – kaj še?

Res je, da mi je šov odprl ogromno vrat, a le na meni je, da poskrbim, da ta vrata ostanejo široko odprta in da se jih še vse več odpre. Zatopil sem se v pisanje pesmi, ogromno časa namreč preživim v studiu s svojima producentoma, Minlessom in Matejem Pečaverjem. Sem pa trenutno v fazi promocije pesmi Repriza, prvega samostojnega singla, kot David Amaro.

Pred dnevi si Sloveniji postregel novo pesem in videospot z naslovom Repriza. Kaj pravzaprav pomeni ta naslov zate?

Repriza pomeni ponovitev. V mojem primeru se morda dogaja repriza s Slovenijo. Znova sem tu, pripravljen, da se s tem koncem sveta spet soočiva. Pesem pa govori o varanju. Je realna življenjska situacija nekoga, ki znova zavestno vara in se pripravlja, da to prizna svojemu partnerju.

Praviš, da te je za pesem in spot navdihnila Ceca. Zakaj?  

Za to, da sem se lotil pisanja v srbskem jeziku, je zagotovo najbolj zaslužen odziv Slovencev na mojo imitacijo Cece, ki me še vedno zaznamuje. Ključen je bil dogodek, ki sem se ga udeležil konec decembra, v Celju, kjer me je didžej nepričakovano povabil na oder pred pettisočglavo množico in prosil, da jim zapojem Cecino pesem, Beograd. V trenutku, ko sem začel to prepevati, je publika začela v en glas peti z menoj in me pozdravila tako glasno, kot bi sama Ceca stala na odru. Tisto noč sem dojel, da občinstvo res začuti, kako blizu mi je srbski jezik in pridih balkana, to je to. Takoj ko sem prišel domov ob treh zjutraj, sem se usedel in napisal pesem Repriza.

Spot je nekaj posebnega tudi zato, ker si ga snemal na Kanarskih otokih. Kako je bilo? Kako je potekalo snemanje?

Zelo sproščeno. Videospot je režiral in snemal Matic Gabriel, ki pa je trenutno tudi na trimesečnem dopustu na Kanarskih otokih ... Imel sem tri možnosti: ali ga počakam, da pride nazaj, kar ni prišlo v poštev, saj bi bilo to zame čisto prepozno. Druga možnost je bila, da najdem neko drugo ekipo, s katero bi posnel spot, a si tega res nisem želel, saj vem, da lahko Maticu stoodstotno zaupam. Tretja možnost pa je bila, da preprosto odletim na Kanarske otoke, ustavim njegov dopust in ga prisilim, da v treh dneh posnameva videospot. In to se je tudi zgodilo. Ni imel izbire in nastal je spot Repriza, posnet na Kanarskih otokih. Bilo pa je zelo delavno, saj sva si oba želela dobrega izdelka.

V šovu si večkrat povedal, da si samski. Se je to zdaj spremenilo?

Ne, ni se spremenilo. Še vedno sem samski. Ne hrepenim po tem, da moram nujno biti v zvezi in z mislijo, da mi bo samo takrat lepo. Lepo mi je tudi samemu. Ti časi so zame že mimo in tokrat bi šel v zvezo samo z nekom, ki ima svoje življenje ter ve, kdo in kaj je. Joj, govorim, kot da jih imam že 60.