Princ Harry in njegova žena Meghan Markle se bosta očitno spet udarila s prestolonaslednikom Williamom in njegovo ženo Kate. Susseška naj bi se namreč nameravala iz Kanade vrniti v Združeno kraljestvo ravno v času, ko bosta princ William in Kate na turneji po Irski. Prestolonasledniku to naj ne bi bilo všeč, saj se boji, da bo njegov mlajši brat pozornost medijev, ki bi morali spremljati to za Williama pomembno turnejo, preusmeril nase in na Meghan.

In turneja je res pomembna. Šlo bo namreč za prvi obisk britanske kraljeve družine po izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije. Turneja ima tako namen vzpostavljanja novih vezi med Otokom in njeno najbližjo sosedo.

princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton
Profimedia
Kaj se resnično plete med družinama?

Dvoru gresta Harry in Meghan očitno že resno v nos. Ne le, da jima je kraljica Elizabeta II prepovedala uporabo blagovne znamke Sussex in da ju prestolonaslednik očitno noče niti več videte, tudi osebje se bojda pritožuje. “To je za osebje nočna mora,” je za britanski tabloid The Sun komentiral neimenovani vir, blizu dvoru. “Nad Harryjem ni več nobenega nadzora. Nihče, ki dela zanj, nima potrebnih izkušenj in ne pozna metod protokola na dvoru.”

Harry in Meghan bosta sicer svoje zadnje zadolžitve na dvoru opravila do konca marca, potem pa bosta tudi uradno zapustila britansko kraljevo družino.

princ Harry, princ William, meghan markle
Profimedia
Je Meghan kriva za spor med bratoma?