Travmatična izpoved

Znana pevka priznala, da je bila omamljena, ugrabljena in v ujetništvu tudi posiljena

R.T.
26. 2. 2020, 08.31
Posodobljeno: 26. 2. 2020, 08.58
Deli članek:

Britanska pevka se je s travmatično izpovedjo dotaknila mnogih.

Instagram (osebni profil)
Duffy je objavila travmatično izpoved.

35-letna britanska pevka Aimée Ann Duffy, bolj znana pod vzdevkom Duffy je na družbeno omrežje Instagram objavila svojo grozljivo izkušnjo. Glasbenica, ki jo zagotovo poznate po pesmi Mercy, s katero je leta 2008 dosegla vrh britanskih glasbenih lestvic in dosegla "številko ena" v 12 drugih državah, je sledilcem priznala, da je bila posiljena, omamljena in ugrabljena, v ujetništvu pa je preživela več dni. 

Njen prvi album Rockferry je leta 2008 takoj po izidu zasedel prvo mesto na britanski lestvici z več kot 1,5 milijoni prodanih primerkov. Leta 2009 je prejela grammyja za najboljši album.

"Ne morete si predstavljati, koliko časa sem razmišljala, da bi pisala o tem. Nisem prepričana, zakaj je sedaj pravi čas, se pa počutim osvobojeno," je izpostavila in dodala: "Številni ste se spraševali, kaj se mi je zgodilo, kam sem izginila in zakaj. Našel me je novinar, lansko poletje sem mu vse povedala. Bil je tako prijazen, enkraten občutek je bil, da sem lahko končno spregovorila o tem. Resnica je, da sem sedaj v redu in na varnem. Seveda sem preživela. Okrevanje je zahtevalo čas. Ni lahkega načina, kako o tem govoriti. Lahko pa vam zaupam, da sem v zadnjem desetletju na tisoče in tisoče dni želela spet občutiti sonce v srcu, to sonce pa sedaj spet sije."

"Se sprašujete, zakaj nisem uporabila svojega glasu pri izražanju svoje bolečine. Svetu nisem želela pokazati žalosti v svojih očeh. Spraševala sem se, kako naj pojem, ko pa je moje srce zlomljeno?," je še zapisala. 

Duffy bo v naslednjih tednih objavila intervju, v katerem bo podrobneje opisala svojo travmatično izkušnjo.