16. maja naj bi na malih ekranih spremljali 65. tekmovanje za pesem Evrovizije v nizozemskem Rotterdamu. Nekateri lokalni nizozemski mediji pa poročajo, da je izvedba glasbenega tekmovanja zaradi koronavirusa vprašljiva. 

Žirijo in gledalce po Evropi je lansko leto prepričal Duncan Laurence z osebnoizpovedno pesmijo Arcade in Evrovizijo pripeljal na nizozemska tla. 

Nekatere prireditve in tekmovanja v Evropi so iz preventivnih razlogov pred širjenjem omenjenega virusa bodisi prestavljena za določen čas ali pa zaprta za javnost (primer dveh tekem skupinskega dela ženske košarkarske evrolige v Ljubljani, ki bosta potekali za pred navijaško javnostjo zaprtimi vrati).

"V kolikor širjenje virusa do takrat ne bo omejeno, ne bi bilo ravno pametno pripeljati toliko ljudi na eno mesto. Moramo razmišljati o tem in postaviti zdravje na prvo mesto, organizatorji pa se tudi sami zavedajo potencialne težave. Morebiti se virus hitreje širi v zimskih mesecih in bo stanje v maju precej boljše, vendar pa je trenutna situacija zelo resna, mnoge prireditve bodo morale biti odpovedane," je povedal tamkajšnji virolog AB Osterhaus za nizozemske medije. 

Ana Soklič
Bobo
Slovenijo bo maja na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala Ana Soklič s pesmijo Voda.