MAŠKARADA

FOTO: Videli smo nekaj res izvirnih mask znanih Slovencev

E.J.
24. 2. 2020, 20.30
Deli članek:

Znani Slovenci in Slovenke se očitno veselijo pustnega časa, ko se lahko prelevijo v koga drugega. Letos smo videli nekaj skupinskih in nekaj res izvirnih samostojnih mask.

osebni arhiv
Nika Veger, blogerka, kot okoljska bojevnica Greta Thunberg

Znani Slovenci in Slovenke so po pustu na spletu pokazali, kaj jih je letos navdihnilo za pustno masko. Večina je očitno najbolj navdušena nad živalskim svetom, kar je očitno nadvse primerno za skupinske maske – na primer družina Jugovic, kjer sta zakonca Teja in Jani bila mačka in panda, otroci pa slonček, račka in seveda veterinarka. Tejo in Janija bomo sicer kmalu gledali na parketu šova Zvezde plešejo. Družina naše prve otroške pevke Hajdi Korošec, ki je danes uspešna poslovna ženska in mama dveh otrok, se je našemila v superdružino. »Ko se Catwoman in Batman zaljubita, nastaneta Spiderman in Transformer. Tako si je sin Dante interpretiral našo današnjo družinsko transformacijo,« je zapisala mama Danteja in Evana. Hajdi sicer obožuje pust in se pri maski vedno izjemno potrudi, nam je povedala, saj so bili v preteklih letih liki iz pravljice 101 dalmatinec, policaji in zaporniki, družina Harley Davidson. »Pust je moj dan, saj celo leto hodim okrog brez maske in si potem moram dati duška za pust. Morda imam celo sindrom Heidi Klum.«

osebni arhiv
Družina Jugovic se je našemila v živalski vrt z veterinarko.

osebni arhiv
Catwoman, Batman, Spiderman in Transformer – superdružina Hajdi Korošec.

IZVIRNE MASKE

Drugi so se našemili v duhu časa in pokazali, kaj jih zanima, in nekateri so v tem zelo izvirni. Tako se je na primer pevec Tilen Lotrič, študent Akademije za glasbo v Ljubljani in drugouvrščeni superfinalist šova Slovenija ima talent, našemil v Conchito Wurst, avstrijskega pevca in zmagovalca Pesmi Evrovizije leta 2014. Tilen je letos sicer sodeloval na predizboru Eme Freš, vendar se mu na Emo ni uspelo uvrstiti. Kaj tare Niko Veger, modno blogerko in partnerico televizijskega voditelja Petra Polesa? Našemila se je v Greto Thunberg, švedsko okoljsko aktivistko na področju podnebnih sprememb. Igralka Tjaša Železnik pa je najprej objavila fotografijo igralke Gwyneth Paltrow, ki je zaigrala lik Margot Tenenbaum v filmu Veličastni Tenenbaumi.

osebni arhiv
Igralka Tjaša Železnik je navdih našla pri Margot Tenenbaum iz filma Veličastni Tenenbaumi.

osebni arhiv
Tilen Lotrič kot Conchita Wurst