Zabava

FOTO in VIDEO: »Nori« Mike še zadnjič poletel in umrl

R.T.
24. 2. 2020, 08.02
Posodobljeno: 24. 2. 2020, 08.09
Deli članek:

»Nori« Mike Hughes je želel dokazati, da je Zemlja ploščata, a mu je uspelo pokazati le, kako krhko in minljivo je človeško življenje.

Profimedia
Nori Mike Hughes

Vsi njegovi prejšnji poskusi, da bi se z doma izdelano raketo na parni pogon pognal tako visoko, da bi lahko končno spoznal resnico o obliki Zemlje, so se mu ponesrečili. Marca 2018, ko se je v kalifornijski puščavi Mojave izstrelil 570 metrov v višino - ciljal je na 3000 metrov -, so ga čakali trd pristanek, nosila in okrevanje v bolnišnici, a je nesrečo preživel. 64-letni Mike Hughes tokrat ni imel te sreče. V soboto je še zadnjič poletel in umrl. 

V tokratnem poskusu si je zadal nekoliko skromnejši cilj, saj sta s partnerjem v projektu Waldojem Stakesom pri proračunu nekoliko zategnila pas. Želel je doseči višino približno 1500 metrov, a mu je spodletelo že takoj ob izstrelitvi. Ko je šele začel pot proti nebu, se je prezgodaj odprlo eno od padal.

Njegov nekdanji tiskovni predstavnik Darren Shuster ga je opisal kot »edinstvenega« človeka, ki si »ne bi želel drugačne smrti.«

Profimedia
Razbitine.