NAGRAJENI

"Slovenska dekleta so res najbolj ognjevita!"

Eva Jandl
23. 2. 2020, 17.14
Deli članek:

Hrvaška skupina Pravila igre o prestižni nagradi, o slovenski publiki in o tem, zakaj so se odločili peti pesmi tudi v slovenščini.

Pravila Igre
V tej zasedbi igrajo pop on rock že štiri leta.

Hrvaška glasbena skupina Pravila igre, ki jo sestavljajo štirje simpatični in zgovorni fantje, skupaj igra komaj štiri leta, a kljub temu so postali eden izmed najuspešnejših pop bendov na Hrvaškem, saj so dobili nagrado za skupino leta. Pred kratkim so tako prejeli nagrado Top.HR Music Awards za pesem Još si sve u meni iz leta 2019. Lani so prejeli nagrado cesarica, prav tako so se znašli med nominiranci za regionalno nagrado MAC ( (Music Awards Ceremony).

Do poletja bodo fantje posneli nov album, nato pa nameravajo posneti še kakšno pesem v slovenščini (za prvo pesem z naslovom Moje roke so ledene je besedilo napisal Rok Lunaček). Pesmi jima sicer piše zakonski par Sonja in Miro Buljan, ki sta ustvarila že niz uspešnic. 

»Na začetku, v prvih dveh letih, smo pričakovali kakšno nagrado, zdaj pa nismo pričakovali nič, in smo dobili nagrado! Nagrajeni smo za trdo delo, ogromno smo vložili v pesmi in vse nastope,« pravijo zgovorni fantje, s katerimi smo se srečali na Radiu Aktual. Skupina je namreč izredno priljubljena tudi v Sloveniji, sicer pa so že posneli tudi pesem v slovenščini. »Radio Aktual nas je podpiral že od samega začetka in moram reči, da je na koncertih v Sloveniji še bolj vroče kot doma na Hrvaškem. Zelo imamo radi Slovenijo, to ni skrivnost!« Kakšna je slovenska publika? »Slovenska dekleta so najbolj ognjevita,« povedo v lepi slovenščini. Sicer pa povedo, da je pri njih tako kot pri nas: če nekomu uspe v tujini, postane prepoznavnejši tudi doma. »Pri sosedih je trava pač vedno bolj zelena,« povedo v smehu.

PESMI V SLOVENŠČINI

Zdaj se nameravajo zapreti v studio in posneti nov album, pa bodo posneli še kakšno pesem v slovenščini? »Seveda, naše pesmi v slovenščini so oblika zahvale našim slovenskim oboževalcem. In če slovenske skupine pojejo v hrvaščini, zakaj ne bi mi v slovenščini?«