Praznoval bi 57. rojstni dan

FOTO: Severina se je tako poklonila slovenskemu režiserju, ki je umrl med vajo

R.T.
20. 2. 2020, 11.10
Posodobljeno: 20. 2. 2020, 11.17
Deli članek:

Danes bi slovenski režiser Tomaž Pandur praznoval 57. rojstni dan. Hrvaška pevka Severina, ki je velikokrat sodelovala s svetovno znanim režiserjem pa je danes na instagramu objavila kratek, a ganljiv zapis.

Instagram (osebni profil)
Severina in Tomaž Pandur

Tomaž Pandur se je rodil 19. februarja 1963 v Mariboru. Študiral je na AGRFT in leta 1988 diplomiral. Leta 1989 je postal umetniški vodja gledališča v Mariboru. Proslavil se je s produkcijami Hamleta, Fausta, Carmen, in Božanske komedije. 11. aprila leta 2016 je med vajo za gledališko predstavo Kralj Lear v makedonskem narodnem gledališču v Skopju v 53. letu starosti umrl zaradi srčne kapi.

Hrvaška pevka Severina se je z zapisom na družbenem omrežju Instagram poklonila svetovno znanemu slovenskemu režiserju Tomažu Pandurju, ki je leta 2013 prevzel režijo njene turneje Dobrodošao u klub. Severina in Tomaž sta večkrat sodelovala, med njima se je stkala prijateljska vez. Vest o njegovi smrti je leta 2016 boleče odjeknila doma in v tujini, Severina pa je takrat zapisala: "Gledam tvojo fotografijo in slišim tvoj smeh. Ko odide nekdo, ki si ga imel rad in ki je imel tebe rad, nekdo, ki te je razumel in sprejel, odideš tudi ti. zlomiš se. Žalost v meni in okoli mene. Rada te imam, ljubezen moja". 

Zvezdnica pa se je svetovno znanega režiserja spomnila tudi danes, ko bi Tomaž Pandur praznoval 57. rojstni dan. Zapisala je: "Pogrešam te. Vsi te pogrešamo. Danes praznujemo tvoj rojstni dan". Objavila je njuno fotografijo s filmskega festivala v Sarajevu in dodala simbol črnega srca.