RISANJE IN SLIKANJE

Saša Lendero povezana s svetom sanj in angelov

Eva Jandl
19. 2. 2020, 20.41
Deli članek:

Znana pevka Saša Lendero je pred šestimi leti zaradi sanj začela risati podobe angelov in to je še danes njen najljubši hobi, ki je prerasel tudi v posel.

Osebni arhiv
Saška verjame, da »vesolje ali bog obstajata in delujeta prepleteno z nami«.

Lepa pevka je za 40. rojstni dan v dar dobila barvice in zaradi intenzivnih sanj začela ustvarjati. »Vsakokrat, ko sem risala angele, sem se popolnoma umirila. Nikamor nisem hitela, delala sem z užitkom in ljubeznijo. In tako je še danes.«

Sašo Lendero poznamo kot pevko številnih uspešnic, čeprav zadnja leta glasbe ne ustvarja več zase, ampak je skupaj s svojim Miho Hercogom izjemno uspešna kot avtorica glasbe in besedil za popularne »šlager« pevce iz nemško govorečih dežel. Že leta 2013 je zaradi intenzivnih sanj začela ustvarjati grafike angelčkov. »Seveda jih še vedno ustvarjam, to je moj hobi,« pravi Saša in nam pojasni, kako je angelčke sploh začela risati. »Zgodba mojih angelov je nekako nenavadna, saj gre za slike sanj, prelite na papir … Mogoče ji ljudje, ki ne verjamejo v vodnike, čudeže, angele, sanje in magijo srca, ne bodo verjeli, a moram reči, da mi je popolnoma vseeno. V začetku leta 2012 so se mi začele pojavljati sanje – ponavljale so se več mesecev –, v katerih sem na steno obešala slike ljubkih bitij s krili, videla sem tudi svoje roke, kako so ustvarjale,« se spominja Saša, ki je nato začela vizije iz sanj uresničevati in risati.

ANGELI NOSIJO POSEBNO ENERGIJO

Sašine angelske podobe imajo velike oči, usta in nos pa so le rahlo nakazani. »Angeli za komuniciranje ne potrebujejo ust, saj šepetajo srcu,« pravi. 

»Prvega angela sem iz čistega navdušenja nad sporočilnim bitjecem, ki me je gledalo z lista papirja, objavila na svojem facebook profilu. Odziv je bil neverjeten! Ljudje so mi množično pisali o navdušenju nad malimi podobicami ter me spraševali, kje bi jih lahko dobili oziroma naročili. Nekateri so jih želeli zase, drugi za darilo, tretji kot dobrodošlico dojenčku ob rojstvu, kot angela varuha, nekateri pa kot pomoč in uteho pri reševanju stisk ali bolezni,« se spominja Saša, ki je nato odprla spletno trgovino, kjer še danes prodaja grafike in druge izdelke pod imenom Angelik. O svojih angelih še pove: »Verjamem, da vesolje ali bog obstajata in delujeta prepleteno z nami. Naši nameni, misli, dejanja in čustva vplivajo na našo pot in usodo. Zato tudi čutim, da angeli nosijo posebno energijo, posebno moč. Kažejo namen in usmerjajo energijo proti nečemu lepemu, pozitivnemu … Le usmerjena energija pa lahko udejanji oziroma materializira naše želje in potrebe.«