Po diagnozi rak jo je čakala operacija

Manca Košir javno spregovorila o svoji hudi bolezni

N.S.
20. 2. 2020, 06.55
Posodobljeno: 20. 2. 2020, 09.42
Deli članek:

Vsem znana novinarka, profesorica in pisateljica Manca Košir je v intervjuju za revijo Obrazi spregovorila o svoji bitki z rakom, s katero se je soočala lani.

Šimen Zupančič
Manca Košir je dokazala, da je neustrašna in pogumna ženska.

Kot strela z jasnega je na dan prišla novica, da so Manci Košir zdravniki postavili diagnozo rak. Kot je priznala pozitivna in nasmejana Manca, je diagnozo in tudi vse, kar je sledilo, sprejela precej mirno. Nad svojim odzivom pa je bila, poleg svojcev, tudi sama precej presenečena. »Ko sem dobila diagnozo, nisem bila šokirana, nisem bila jezna ne žalostna,« je dejala v intervjuju.

72 let bo Manca Košir praznovala 5. marca letos. 

NUJNA OPERACIJA

Zaradi diagnoze je prestala težko operacijo čeljusti; razkrila je, da so ji izrezano kost v čeljusti nadomestili s kostjo iz noge, odvzeli so ji tudi 50 bezgavk. Manca, ki že leta dela tudi kot prostovoljka v hospicu, je bolezen in smrt vzela kot del življenja in se z njima srečuje skoraj vsak dan. V intervjuju je tudi povedala, da si je pomagala z medicinsko hipnozo, saj ni navdušena nad protibolečinskimi tabletami. Predvsem pa je iz srca hvaležna svojim bližnjim in vsem prijateljem, ki so ji vseskozi stali ob strani, molili z njo in jo bodrili na težki poti. »Ta moj izrezani rak ima res neverjetno kolateralno lepoto – toliko ljubezni in dobrote, kot sem ju izkusila med tem zdravljenjem, najbrž ne bi užila do konca dni.«