Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja

»Kralja narodne glasbe« ni že eno leto, krivec pa na prostosti

R.T.
17. 2. 2020, 08.59
Posodobljeno: 17. 2. 2020, 10.25
Deli članek:

Danes mineva eno leto odkar je življenje v tragični nesreči izgubil pevec narodne glasbe Šaban Šaulić. Družina Šaulić se še vedno ni sprijaznila z dejstvom, da njihovega očeta, soproga, tasta in dedka ni več, 35-letnik, ki je povzročil nesrečo pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja pa je na prostosti.

Facebook Šaban Šaulić - Zvanična stranica
Šaban je umrl po koncertu v Nemčiji.

Spomnimo: 

Šaban Šaulić je 17. februarja 2019 umrl v hudi prometni nesreči, imel je 68 let.

Pred natanko enim letom je življenje v tragični nesreči izgubil balkanski pevec Šaban Šaulić. Nesrečo na nemški avtocesti v bližini Bielefelda, ki je vzela življenji srbskega »kralja narodne glasbe« in njegovega prijatelja Mirsada Kerića je povzročil takrat 34-letni Alsin Levent, v Nemčiji živeči turški državljan. 

Preti mu zaporna kazen, branil se bo s prostosti

Facebook
35-letni Alsin je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Analiza krvi je pozneje pokazala, da je bil 35-letnik v času nesreče močno pod vplivom alkohola in da ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Pristal je v priporu. Nedavno pa so turškega državljana, ki se nesreče bojda ne spomni, izpustili; ta se lahko sedaj brani s prostosti. Sodna obravnava bo 27. marca. "Leventu preti zaporna kazen," je povedal njegov odvetnik, kje točno se nahaja njegov klient pa ni hotel izdati. 35-letnik naj bi po nesreči prejel številne grožnje.

Šaulićevi: "Bolečina je taka kot prvi dan"

Šaban je poleg žene za seboj pustil tri otroke, in sicer hčerki Ildo in Sanelo ter sina MihajlaGordana se po moževi smrti še ni pobrala. Novinarjem hrvaškega portala 24sata je na kratko odgovorila hči Ilda, sicer tudi pevka. "Naša bolečina je taka kot prvi dan. To je vse, kar imam za povedati," je odvrnila.